Kadınlar İçin Semt Pazarı Yapımı Başladı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı bölgede bir ilki gerçekleştirerek kadın semt pazarı projesinin hayata geçirilmesi...

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı bölgede bir ilki gerçekleştirerek kadın semt pazarı projesinin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldı.

Kadınların toplumsal, ekonomik ve kültürel hayata etkin katılımını sağlamak amacıyla birçok projeyi hayata geçiren Bağlar Belediye Başkanlığı kadın semt pazarı projesi ile yeni bir istihdam alanı hedefliyor. Kadınlara istihdam alanları oluşturulmak için Bağcılar Mahallesi’nde hedeflenen kadın semt pazar projesi için çalışma başlatıldı. Bağcılar Mahallesi’nde 3 bin 688 metrekare alan üzerinde inşa edilen semt pazarının 1992 metrekaresinin kapalı alan şekilde tasarlandı. Sadece kadınların çalışacağı sebze, meyve, el işi gibi malzemelerin satışının yapılabileceği semt pazarında yaklaşık 80 kadının istihdam edileceği ve kadınların günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için her türlü imkanların sağlanacağı belirtildi. Sabit semt pazarının kadınlara uygun yapılması için inşaat süreci boyunca görevlendirilen bir kadın mühendis tarafından denetleneceği açıklandı.

Reklam
Reklam

Kadın semt pazarı hakkında bilgi veren Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç, bu projeyi tamamen kadınlar için tasarladıklarını ve kadın istihdamını düşündüklerini belirterek, bu nedenle de Bağcılar bölgesinde kadın sabit semt pazarının yapımına başladıklarını dile getirdi. Bahar ayında açılışını yapmayı düşündüklerini ifade eden Koç, “Yaklaşık 80 kadın bu semt pazarında daha doğal, daha taze ürünlerin satışını yapacak. Böylelikle 80 kadının istihdamını sağlamış olacağız. Şu anda inşaat yapımına başladık. Kadınlar için özellikle hem istihdam alanları oluşturacak hem de var olan doğal ürünlerin satışı sağlanmış olacak. Bununla beraber kadınların kendi el emekleriyle yaptıkları ürünün satışı konusunda bir mekan oluşturmuş olacağız” dedi.

Köylerde üretilen tüm doğal ürünlerin de semt pazarında satışa sunulacağını söyleyen Koç, kadın sabit semt pazarının birçok şey tasarlanarak yapıldığını söyledi. Koç, “Özellikle organik ürünlerin yer alacağı pazarda köylerden toplatılacak domates, salatalık, biber gibi sebzeler, salça, turşu, reçel, peynir ve yoğurt satışa sunulacak. Bu anlamda köydeki doğal ürünler semt pazarında vatandaşlara daha kolay ulaşmış olacak” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: