Kadınlar Işgücüne Kazandırılacak

Mezitli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan "Zeytinyağından Gelen Temizlik" adlı proje ile 20 işsiz kadına sabun üretimi konusunda mesleki

Mezitli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan "Zeytinyağından Gelen Temizlik" adlı proje ile 20 işsiz kadına sabun üretimi konusunda mesleki eğitim verilecek.

Mezitli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 ay sürecek proje ile Mersin'e göçle gelen nüfusun sosyal ve iktisadi uyumunun sağlanması amaçlanıyor.

Dezavantajlı grup içerisinde yer alan kadınların toplumsal hayata ve ekonomik sisteme entegrasyonunu sağlamayı da hedefleyen proje, Mezitli ilçesine bağlı Tece Merkez Mahallesi'nde yaşayan göçle gelmiş 15-30 yaş arası işsiz 20 kadını kapsayacak.

Reklam
Reklam

Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mezitli Tarım ve Doğa Derneği (METADER) ile Mezitli Müftülüğü'nün de ortak olduğu proje kapsamında, kadınlara yönelik "Zeytinyağı Sabun Üretimi" konusunda mesleki eğitimi verilecek.

Muhabir: Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: