Kadınlar 'kadının Statüsü Birimi'nin Aktif Hale Getirilmesini İstedi

Mersin'de faaliyet gösteren kadın dernekleri, Valilik bünyesinde oluşturulan 'Kadının Statüsü Birimi'ne atama yapılarak aktif hale...

Mersin'de faaliyet gösteren kadın dernekleri, Valilik bünyesinde oluşturulan 'Kadının Statüsü Birimi'ne atama yapılarak aktif hale getirilmesini istedi.

Konuyla ilgili olarak Atatürk Caddesi Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kadınlar, taleplerini yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdu. Mersin'de faaliyet gösteren 9 kadın derneği adına açıklama yapan Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka.Der) Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, Başbakanlık Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla, 1998 yılında aralarında Mersin'in de bulunduğu 15 pilot ilde 'Kadının Statüsünü Geliştirme ve Yükseltme Merkezlerinin kurulduğunu hatırlattı. Genel olarak kadın sorunlarını tespit etmek ve bu sorunların giderilmesine yönelik 14 yıl önce Mersin Valiliği bünyesinde kurulan merkezin, 'Kadın Statüsü Birimi' olarak faaliyet gösterdiğini kaydeden Dinçer, "6 ay önce Valilik personeli arasından atanan merkez amiri görevden alınmış, yerine yeni görevlendirme yapılmamış ve Mersin Valiliği Kadının Statüsü Birimi'nde yer alan sivil toplum kuruluşları toplantıya çağrılmamıştır. Mersin Valisi tarafından yürütülmesi gereken yönergede; merkezin gelir kaynaklarının Valilik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile belediye bütçelerinden ayrılacak olan ödeneklerden oluşacağı belirtilmiştir. Ancak maalesef 14 yıldır gönüllülük esası ile yürütülen birimin, hiçbir zaman bütçesi olmamıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Dinçer, Mersin Valiliği Kadın Statüsü Birimi bünyesinde yer alan ve kadın sorunlarına yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'ndan bir an önce birime atama yaparak aktif hale getirilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: