Kadınlar Kendini Beğenmiyor

10 ülkede üç bin kadın arasında yapılan bir araştırmaya göre kadınların yüzde 98'i kendini beğenmiyor.

Harvard Üniversitesi ve London School of Economics'ten akademisyenlerin rehberliğinde, Amerika ve Çin dahil 10 ülkede üç bin kadın arasında yapılan bir araştırmanın sonuçları son derece ilginç. Katılımcı kadınların yüzde 98'i kendisini beğenmiyor. Yüzde 60'ı erkeklerin fiziksel olarak beğendikleri kadınlara daha çok değer verdiklerini düşünüyor. Asyalı kadınlar beyazlaşmak için
Estetik Yaptırırken Dikkat

Kadınların güzellik arayışındaki bir başka durak da tıbbın ve teknolojiyle birlikte ilerleyen estetik cerrahi. Güzellik artık kariyerden aşk hayatımıza kadar her alanda ön plana çıkıyor, birçok kapıyı açıyor. Estetik cerrahi, başarılı olmak amacıyla verilen mücadelede imdada yetişiyor. Ayrıca film ve reklamlarda gördüğümüz ve kusursuz güzelliğe sahip ünlülerin de estetik operasyon yaptırmış olması bizleri bıçak altına yatmaya itiyor. Öyle ki, silikonlu dudaklarıyla göz kamaştıran Liz Hurley, burnuna ve yanaklarına estetik yaptıran Nicole Kidman, kemerli ve geniş olan burnunu düzelttiren Jennifer Aniston, göğüslerini büyüten Christina Aguilera ve Tara Reid imrenilen güzellikleriyle kadınları estetik cerrahinin büyüleyici yoluna doğru sürüklüyor. Ama ne yazık ki sonuç bazen mükemmel olmayabiliyor. Yapılan müdahaleler kişiyi güzelleştirmekten öte çirkinleştirip, göz zevkini bozan, rahatsız edici görüntülere yol açabiliyor. Fiziksel görünüşlerinden memnun olmayan kişiler hayal kırıklığına uğrasalar da artık iş işten geçmiş oluyor.

Reklam
Reklam

Yapılan yanlış uygulamalar yüzünden saçınızın yanmaması ya da ciddi sac kayıpları yaşamamak için sık sık kuaför değiştirmeyin. Sizi ve saç yapınızı tanıyan bir kuaförle çalışın.
Güzellik Özgüvende Yatıyor

  1. yüzyılda yaşamış filozoflardan biri olan St.Thomas Aquinas, güzelliği "Integritas, proportio ve claritas" yani uyum, oran ve sadelik olarak tanımlamış. Bizce günümüzde güzelliği en iyi tanımlayan sözler ise ünlü Brezilyalı manken Gisele Bündchen'e ait. Bündchen: "Gerçek güzellik, beden ve ruhumuzun yay dığı elektriktir. Eğer kendimizi seviyor, çevre mize pozitif enerji yayıyor ve sevdiklerimize mutluluk veriyorsak, hem insanların bize olan bakış açısı değişecek hem de gerçek güzelliği yakalamış olacağız" diyor.

ÜNLÜLERİN GÜZELLİK KAZALARI

Reklam
Reklam

* Modacı Donatella Versace'nin yüzünde, yaptırdığı yanlış estetik operasyon sonucu simetri bozukluğu oluştu. Tekrar bıçak altına yatan modacının yüzü sarktı ve burnu düştü.
* Ünlü oyuncu Goldie Hawn güzelleşmek uğruna elmacık kemiklerini kırdırdı, büyük sıkıntılar çekti.
* Haftada üç gün gittiği solaryum seansları sonucu Lindsay Lohan'ın cildi bozuldu ve kabardı.
* Bir zamanlar milyonlarca kadının yüreğini hoplatan yakışıklı oyuncu Mickey Rourke
geçirdiği sayısız estetik ameliyat sonucu tanınmaz hale geldi ve tüm seksapelini kaybetti.
* Kirpiklerinden dişlerine kadar yaptırmadığı yeri kalmayan ünlü şarkıcı Cher'in yüzünün
ve dudaklarının şiştiği, yanaklarında ise ka barcıklar oluştuğu gözleniyor.