Kadınlar Şiddete Dans Ederek “hayır” Dedi

Bursa’da kadına şiddete hayır demek için toplanan çok sayıda kadın, Sevgililer Günü’nde dans ederek eylem...

Bursa’da kadına şiddete hayır demek için toplanan çok sayıda kadın, Sevgililer Günü’nde dans ederek eylem yaptı.

Nilüfer Belediyesi öncülüğünde yapılan “kadına yönelik şiddete hayır demek için dans ediyoruz” programına yaklaşık 250 kadın katıldı. Bir alışveriş merkezinde toplanan yüzlerce kadın hem kadına şiddeti protesto ederek dans etti hem de 14 Şubat Sevgililer Günü’nde farklı bir eyleme imza attı. Programa katılan kadınlar, son zamanlarda kadına yönelik şiddetin arttığını ve bunu dans ile protesto etmek için toplandıklarını söyledi. Dünya genelinde 1 milyar kadının bu yöntemle protesto eylemi yapacaklarını ifade eden Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun, dünyadaki hareketi kadınların başlattığını söyledi. Dünya genelinde 1 milyar kadının ayaklandığını ifade eden Kızılaltun, “Biz erkeklerin öldüren sevgisini istemiyoruz. Bizim ilkemizde günlük öldürülen kadın sayı ortalaması 5. Biz de kadına şiddete hayır diyoruz ve burada eylem gerçekleştiriyoruz. Dans ederek bu eylemi yapıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

“1 milyar kadın ayaklanıyor” sloganıyla alışveriş merkezinde bir araya gelen kadınlar ellerindeki dövizlerle de dikkat çekti. “Kadına şiddete hayır, kadınlar savaş istemiyor, kadın ölümlerine hayır” yazılı pankartlar taşıyan kadınlar, kollarını havaya kaldırarak dans etmeye başladı. Müzik eşliğinde dans eden kadınların bazılarına kocaları da eşlik etti. Bazı kadınların kucaklarında bebekleriyle dansa katılmaları ise dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: