Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Samsun’da kendilerine “Samsun Kadın Dayanışması” adı veren bir grup kadın “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete...

Samsun’da kendilerine “Samsun Kadın Dayanışması” adı veren bir grup kadın “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü” dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Samsun İlkadım İlçesi Gazi (Mecidiye) Caddesi’nde bir araya gelen yaklaşık 50 kadın “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü” dolayısıyla İstiklal Caddesi’nde bulunan özel bir bankanın önüne kadar yürüyüş düzenledi. Ellerinde dövizlerle slogan atarak yürüyen kadınlar sık sık slogan atarak düdük çaldı. İstiklal Caddesi üzerinde trafiği kapatan kadınları polis ekipleri sık sık uyardı. Polislere aldırış etmeyen kadınlar, yol üzerinde geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

Reklam
Reklam

Grup adına basın açıklaması yapan Seval Topaloğlu, son yıllarda kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığını söyledi. 2012 yılının ilk 8 ayında 137 kadının çeşitli nedenlerle öldürüldüğünü söyleyen Seval Topaloğlu, “Kadına yönelik her türlü baskı ve şiddet politikalarına karşı olduğu gibi bundan sonra da emeğimize, bedenimize ve hayatımıza sahip çıkıyor. Kadınlarımızı her türlü şiddete karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından ellerinde “Savaşa, Şiddete, Tacize, Tecavüze Kadın Cinayetlerine Karşı Yürüyoruz” yazlı pankartla basın açıklaması yapan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan, yolu trafiğe kesen kadınlar hakkında polis güçleri tarafından “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçundan işlem yapılacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: