Kadınlara Mikro Kredi Desteği

Bartın’da iş kurmak isteyen ancak maddi olanağı olmayan ev kadınlarına mikro kredi desteği sağlandı.533 sayılı...

Bartın’da iş kurmak isteyen ancak maddi olanağı olmayan ev kadınlarına mikro kredi desteği sağlandı.

533 sayılı yasanın 6. maddesi gereğince Bartın’da 30 ev kadınına mikro kredi desteği verildi. Bartın İl Özel İdaresi, İş-Kur Bartın il Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile imzalanan protokol gereği mikro kredi sağlanacak 30 kadına eğitim verilmeye başlandı. Bartın İl Özel İdaresi 2012 yılı İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü’nün Çalışma ve Performans Programı kapsamında iş fikri olan ve bunu gerçekleştirmek için sermayesi olmayan ev kadınlara yönelik gerçekleştirilen mikro kredi uygulamasına 45 ev kadını müracaat etti. Oluşturulan komisyonda bu sayı 30’a çekildi. 30 kadın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevlilerince 2 günlük eğitime tabi tutuluyor. Eğitiminin sonunda sertifikalarını alacak olan 30 kadına İl Özel İdare bütçesinden ayrılan 35 bin lira dağıtılacak.

Reklam
Reklam

İş kurma fikri olan ve iş kurmak isteyen ev kadınlarının katıldığı kursa çocuklarıyla gelenler de ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı kadınlar kucağında bebekleri ve çocuklarıyla gelirken, bir kadın da eşiyle kursa geldi. Ayrıca kursu İş-Kur ve İl Özel İdare yetkilileri de takip etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: