Kadınlara Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilişi'nin 78. Yılı, Soma'da Coşkuyla Kutlandı

Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 78. yıldönümü Soma’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.Cumhuriyet Halk Partisi...

Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 78. yıldönümü Soma’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Kadın Dayanışma Derneği, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve Spastik özürlü Çocuklar Derneği tarafından tertip edilen etkinlikler kapsamında Somalı kadınlar, Beşyol’dan Cengiz Topel Meydanı’na kadar pankartlar ve davul zurnalar eşliğinde yürüdüler. Cengiz Topel Meydanı’ndaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından, programı organize eden partiler ve dernekler Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundu. Çelenk konulmasının ardından basın açıklaması yapan Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Aynur Çiler, “Biz Türk kadınlarının 5 Aralık 1934 tarihinde kavuştuğu seçme ve seçilme hakkına, dünya kadınları 2. Dünya Savaşı sonrasında sahip olabildi. Türkiye Cumhuriyeti 78 yıl önce parlementodaki kadın temsil oranıyla dünya ikincisiydi, bugün ise ortalamalarda son sıralarda. Modern ve çağdaş anayasal yapısıyla övünen bir çok batılı devletten çok önce kadınlarımıza tanınan seçme ve seçilme hakkı, bugün yaşanan kadına şiddetle gölgelenmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çiler, "Biz aydın Türk kadınları olarak, verilen bu hakka layık olmak ve Atamızın açtığı yolda emin adımlarla yürümek zorundayız. Nice aydınlık ve daha da ilerlemiş olduğumuz yıldönümlerine” diyerek açıklamasını bitirdi.

Etkinlikler, Soma Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Avukat Mustafa Bozkır’ın konuşmacı olarak katıldığı "Haklarınızı Biliyor musunuz?" konulu konferansla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: