Kadınlara Şiddete Karşı Savunma Eğitimi

İZMİR (AA) - Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD), kadınlara meşru müdafaa haklarını kullanabilmeleri için savunma sanatları üzerine eğitim verecek.

İZMİR - Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD), kadınlara meşru müdafaa haklarını kullanabilmeleri için savunma sanatları üzerine eğitim verecek. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, yaptığı açıklamada Türkiye'de her 10 kadından 4'ünün şiddet gördüğü, her 2 kadından birinin eşiyle tartışmaya girmeye korktuğu, cinsel saldırı oranlarının ise yüzde 47 oranında arttığını kaydederek, bu nedenle "kendini korumayı öğren" sloganıyla harekete geçtiklerini belirtti. EGİAD üyesi kadınlara kişisel savunma tekniklerinin öğretilerek, şiddete karşı daha güçlü ve özgüvenli genç nesiller yaratılmasını hedeflediklerini ifade eden Kaya, şunları dile getirdi: "Kadınlarımızın şiddete karşı kendi güvenliklerini sağlayabilmeleri amacıyla savunma sanatları kursu açtık. Aikido, Wing Tsun alanındaki eğitmenlerimiz Recep Aykın ve Ümit Vurgun'un katılacağı etkinlik 18 Ağustos'ta gerçekleştirilecektir. Etkinliğimizle şiddete, savunma ile dur diyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: