Kadınlarda saç ekimi yapılır mı?

Kadınlarda saç ekimiyle ilgili tüm merak edilenler...

Saç ekimi artık günümüzde oldukça rutin ve popüler bir uygulama haline geldi. Eskiden korkulan bir işlem olan saç ekimi artık günlük hayatımızın bir parçası. Öyle ki kaş ekimi, kadınlarda saç ekimi de sıklıkla uygulanan işlemler arasında. Kadınların saç ektirmek konusunda kafasında soru işaretleri olanlar, kadınlarda saç ekimiyle ilgili tüm merak edilen bilgileri bu yazıda bulacak.

Saçların zayıf görünmesi, saç tellerinin incelmesi ve saç dökülmesi problemleri kadınların hayatının bir bölümünde şikayetçi olduğu sorunlardan. Kadınların saç dökülme problemlerinin önemli bir kısmını genetik tip saç dökülmesi oluşturur.

Reklam
Reklam

Saç dökülmesi ile başvuran kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi teşhisi koymadan önce altta yatan herhangi bir hastalığın olup olmadığı araştırılmalı. Örneğin hormonal, sistemik hastalıklar, kanser, dengesiz beslenme, enfeksiyon, ilaçlar, kimyasal ajanlar gibi faktörler sorgulanmalı. Kadında erkek tipi saç dökülmesi varsa saç nakli uygulanabilir.

Bu dökülme tipik olarak saçın orta bölgesinde başlar ve genellikle ön saç çizgisi ve temporal bölge korunarak seyreder. Doğru tanı için aile öyküsü incelenmeli ve geçirilmiş hastalıklar ile kullanılan ilaçlarla ilgili sorgulama yapılmalı.

Genetik tip saç dökülmesi dışında kadınlarda görülen saç zayıflaması ve saç dökülmesinin önemli bir nedeni de hormon dengesizlikleri ve hormon tedavileridir. Kullanılan doğum kontrol haplarının sıklıkla saç dökülmesine senep olur.

Kadınlarda yapılan saç ekimleri ile ilgili hastaya doğru bilgi verilmesi gerekiyor. Çünkü kadınlarda ekilen her saçın tutma olasılığı yoktur. Ekilen saç tekrar dökülebilir. Eğer kişi bu riskleri göze alıyorsa saç ekimi gerçekleştirilir. Elbette kadınlarda saç ekilmesinin başarılı olma oranındaki en önemli faktör plastik cerrah eşliğinde ve hastane ortamında gerçekleştirilmesidir.

Reklam
Reklam

Kadınlardaki saç dökülmesine yönelik tedavilerde ise şampuan, losyon, sprey, ilaç kullanımları, saç mezoterapisi, prp, kök hücre gibi tedavi seçenekleri de bulunuyor fakat bu konuda doktor olmayan kişilere itibar edilmemeli ve tedavi yöntemleri çok iyi araştırılmalıdır.