Kadınlarda Ve Erkeklerde Kısırlık

Opr. Dr. Muhterem Akdeniz, çocuk olamamasının sebebinin, yüzdelik sıralanışı yüzde 40 erkeklerde, yüzde 40 kadınlarda,...

Opr. Dr. Muhterem Akdeniz, çocuk olamamasının sebebinin, yüzdelik sıralanışı yüzde 40 erkeklerde, yüzde 40 kadınlarda, yüzde 10 hem erkek de hem kadında, yüzde 10’u ise bilinmeyen sebeplerden dolayı olduğunu söyledi.

Medical Park Samsun Hastanesi, Tüp Bebek Ünitesi doktorlarından Opr. Dr. Muhterem Akdeniz kısırlık hakkında bilgi verdi. Tüp bebek merkezlerinin iki hücre üzerine, yani kadın ve erkek hücrelerine profesyonelce yaklaştığını belirten Dr. Muhterem Akdeniz, “Çocuk olamamasının sebebinin, yüzdelik sıralanışı yüzde 40 erkeklerde, yüzde 40 kadınlarda, yüzde 10 hem erkek de hem kadın da yüzde 10’u ise bilinmeyen sebeplerden dolayıdır. Sebepten sonuca doğru araştırma gerektiren çiftlerde, kadınların araştırılmaları için adet gününün 2. veya 5. günü arasında yapılacak hormon testi, ultrason (yumurtalık rezervi ve rahim içerisindeki dokunun değerlendirilmesi, çocuk olmasına engel olabilecek miyom, polip gibi görünümler) sonuçları ile teşhis veya tanısı yapılmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Opr. Dr. Muhterem Akdeniz, “Bir başka tanı yöntemi de rahim filmidir, rahim filmi ile rahmin pozisyonu, rahim iç görsel dokusunun röntgenle değerlendirilmesi, kanalların açık olup olmadığının ortaya çıkarılması kadın adına yüzde 40 sebebi netleştirecektir” diye konuştu.

Erkekten alınacak olan en az 3-4 günlük cinsel perhiz ile yapılacak olan spermiogram, ile sorunun kime ait olduğunun ayrıştırılacağını vurgulayan Opr. Dr. Muhterem Akdeniz, “Erkekten alınan sperm testinin sayı, hareketlilik ve morfoloji (şekil) değerlendirilmesi de yüzde 40 erkekle ilgili problem olup olmadığını ortaya çıkarır. Tedavi gerekiyorsa da değerlendirmelere göre tedavi planı çizerek kısırlık konusunda yardımcı olabiliriz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: