Kadınlardan "araçlar Evlerimizi Toza Boğuyor" Eylemi

Gelik beldesinde bir grup kadın, evlerinin önünde geçen araçların toza sebep olduğu gerekçesiyle, mahalle yolunu barikatla kapattı.

Gelik beldesinde bir grup kadın, evlerinin önünde geçen araçların toza sebep olduğu gerekçesiyle, mahalle yolunu barikatla kapattı.

Edinilen bilgiye göre, Ayiçi Mahallesi Küme Evleri Sokak'ta oturan bir grup mahalleli kadın, evlerinin önünden geçen özel kömür ocaklarına ait kömür kamyonları ile araçların toz kaldırmasından şikayet ederek mahalle yoluna barikat kurdu.

Kadınlar daha sonra barikatın arkasına geçerek sandalyelerde oturdular. Kadınların eylemine eşleri de kenarda bekleyerek destek verdi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Reklam
Reklam

Gülümser Dinçer, gazetecilere, mahalle yolunun yapılması konusunda kendilerine söz verildiğini ancak verilen sözlerin yerine getirilmediğini öne sürdü.

Dinçer, şöyle dedi:

"Yola kumlar dökülüyor. Araçlar geçerken kalkan toz evlerimizi bastı. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımız hasta oluyor. Tozdan topraktan evimizi her gün temizlemek zorunda kalıyoruz. Yolumuzun yapılması için eylem yapıyoruz. Mahalle yolunda barikat kurduk. Sadece hasta ve acil olan araçların geçişine izin veriyoruz. Yolumuz yapılana kadar eylemimize devam edeceğiz."

Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım da mahalleye gelerek kadınlarla bir süre görüştü.

Yıldırım, yolda iyileştirme çalışmaları yapacaklarını vurgulayarak, "Yolun yapımını üstleniyorum. Belediye ekipleri yolun düzeltilmesi için çalışma yapacak. O nedenle eyleminizi bırakın. Artık görev bende" dedi.

Belediye başkanının söz vermesi üzerine kadınlar dağıldı.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: