Kadınlardan Çilem Doğan'a destek!

Kadınların desteği sosyal medyada çığ gibi büyüyor...

Eski eşini öldürdüğünü itiraf ettikten sonra “Hep kadınlar mı ölecek” diyen Çilem Doğan, sosyal medyada kadınlardan destek görüyor.

Adana’da yaşayan 28 yaşındaki Çilem Doğan, boğandıktan sonra aynı evde beraber yaşadığı eski eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut’u yatak odasında altı kurşun sıkarak öldürmüştü.

Çilem Yıldız, evliliklerinin ilk gününden beri Hasan Karabulut'tan şiddet gördüğünü ileri sürerek, "Sürekli dövüyor, şiddet uyguluyordu. Bu konuda Bağlar Polis Merkezi'ne verdiğim şikayet dilekçesi de ifade de var. Olayın olduğu gün sabaha karşı eve geldi. Biraz uyuduktan sonra kalktı, benden valiz hazırlamamı istedi. Ben de ne yapacağını sordum, “Birlikte Antalya'ya gideceğiz, fuhuş yapacak, para kazanacaksın” dedi. Karşı çıkınca da dövmeye başladı. Üzerime abanıp, yatağın üzerinde dövüyordu, aklıma yastığın altındaki silah geldi. Hasan'a ait silahı uzanıp aldım, peş peşe ateş ettim. Sonra da kızımı alıp, kapıyı kilitleyip evden çıktım" diye ifade vermişti.

Reklam
Reklam

Adliyeye sevk edilirken çekilen fotoğrafta kendinden emin duruşu, gülümsemesi ve üzerinde “Sevgili geçmiş, verdiğin tüm dersler için teşekkürler” yazan tişörtlüyle dikkat çeken Çilem Doğan, “Hep kadınlar mı ölecek? Biraz da erkekler ölsün, namusum için öldürdüm.” sözleriyle dikkat çekmişti. Cinayetin medyada yankı bulmasının ardından sosyal medyada kadınlar, Çilem Doğan’a destek mesajları yağdırmaya başladılar. Sosyal medya üzerinden kadınlar hem “Namusum için öldürdüm” diyen Çilem Doğan vasıtasıyla kadın cinayetlerine tepki gösteriyor, hem de Çilem Doğan’ın nefsi müdafaa kararıyla serbest bırakılmasını istiyorlar.

İşte Twitter’da Çilem Doğan hakkında yazılan birkaç destek mesajı...