Oyunculardan teknik ekibe kadar tum kadrosu kadinlardan olusan “Dugun”; kadinlari, kadinlarin guclerini, gucsuzluklerini, zorluklarla karsilastiklarinda bunlari cozme yontemlerini, kadinlik hallerini anlatiyor. Oyun; toplumda “kadin” olmanin cesitli zorluklarini yasamis, farkli koken ve yaslardan dort kadinin, Tilbe Saran, Ayse Bayramoglu, Evren Ercan ve Eda Catalcam’in bir araya gelerek ortak dertlerine dair bir farkindalik yaratma cabasindan dogdu.
Ataerkil sistemde var olmaya calisan kadinlarin, siddetin uygulayicisi haline gelerek icsellestirilen ve dile yerlesen siddeti yeniden uretmelerini konu alan “Dugun”; aile yadigârı bir koskun mutfaginda bir düğün hazirligi ile açılıyor.
Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakin arkadasi, damadin annesi, damadin ablasi, evin emektar yardimcisi ve dugun icin ayarlanmis bir yardimci kizin bulundugu mutfak; oyun ilerledikce her iki ailenin de sirlarinin duyulmaya baslandigi, yillardir gorulmemis hesaplarin acildigi bir mekâna donusur.
Hicbirinin, birbirinden farki olmadigini anlayan sekiz kadinin hepsi; bir sebeple “magdur” ve bir baska sebeple “fail” ama aslinda birer “kurban” olduklarini gorurler.
“Dugun”deki sekiz kadinin, icinde yasadiklari eril dunyayla bas edebilmek icin bulduklari tek yol; ayni eril sistemin bir parcasi olmaktir…