Kadınlardan, Tartan’a Beyaz Kurdele…

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği(İKKB), Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı, Kanada’da 1990’lı yılların başında Koufman ve...

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği(İKKB), Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı, Kanada’da 1990’lı yılların başında Koufman ve arkadaşlarının kadına yönelik şiddete karşı başlattığı “Beyaz Kurdele” kampanyasının İzmir temsilcisi seçti.

İKKB Başkanı Emel Denizaslanı, Başkan Tartan’a, kadına yönelik şiddete karşı kampanyaları desteklediği ve bu yönde farkındalık yaratacak projeleri hayata geçirdiği gerekçesiyle, Türkiye’de ilk kez bir erkeğe “Beyaz Kurdele” takmayı uygun gördüklerini söyledi.İKKB’nin 11.kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan anket sonucu 13 başarılı kadının açıklandığı ve ödüllerinin verildiği törende beyaz kurdeleyi Tartan’ın yakasına takan Emel Denizaslanı, yaptığı konuşmada, toplumsal cinsiyet ayrımcılığından kadınların daha çok etkilendiğini, cinayet sonucu ölen kadınların büyük bir bölümünün eşleri tarafından öldürüldüğüne dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Kadına şiddet uygulayanların en çok eş, sevgili, baba, kardeş olduğu düşünüldüğünde konuya dikkat çekmede erkek katılımının önemli olduğunu vurgulayan Emel Denizaslanı, “Biz de "Beyaz Kurdele” kampanyasıyla aile içinde kadına uygulanan şiddetin suç olduğunun toplumda öncü olan erkeklerin katılımıyla düzenlenecek faaliyetlerle topluma duyurulmasını amaçlıyoruz. Sayın Tartan’a kadın odaklı hizmetleri ve kadına yönelik şiddet projelerini desteklediği için beyaz kurdele takmaya karar verdik.”dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, böyle anlamlı kampanyanın destekçisi olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Türkiye’de şiddet uygulamayan erkekler de var. Artık onların da hemcinslerinin kadınlara yönelik şiddetine sessiz kalmak yerine son vermek için çalışmaya başlaması gerekiyor. Yakama takılan beyaz kurdele ile bu kampanyayı etkili projelerle daha fazla destekleyeceğim.”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz