Kadınların bileziklerine dadanan 'sahte Hızır' polisten kaçamadı

Kendisinin Hazreti Hızır olduğuna inandırdığı iki yaşlı kadının 10 bileziğini aldığı öne sürülen Emre Y.,...

Kendisinin Hazreti Hızır olduğuna inandırdığı iki yaşlı kadının 10 bileziğini aldığı öne sürülen Emre Y., Üsküdar’da cevşen satarken yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezavine gönderildi.
Üsküdar’da, kendisini Hızır Peygamber olarak tanıtarak kandırdığı 77 yaşındaki E.M.’den 7 bilezik, 82 yaşındaki Z.B.’den 3 bilezik dolandıran kişinin yakalanması amacıyla polis ekipleri çalışma başlattı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, evleri dolaşarak cevşen satmaya çalışan Emre Y.(30) Adlı kişiyi şüpheli olarak gözaltına alındı.
Daha önceden benzer suçlardan sabıkası olduğu belirlenen Emre Y. dolandırılan iki yaşlı kadın tarafından teşhis edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulanan Emre Y.’nin iki yaşlı kadını da aynı şekilde dolandırdığı itiraf ettiği öğrenildi.
Emre Y. tarafından yaşlı kadınların dalgınlığından faydalanılarak yapılan dolandırıcılık yöntemi de ortaya çıkarıldı. Emre Y.’nin hedefindeki yaşlı kadının yanına yaklaşarak bir süre sohbet ettiği, güven telkin ettiği yaşlı kadına kendisinin ‘Hızır Peygamber’ olduğunu söylediği, ardından dertlerinden kurtarmak için bileziklere okuması gerektiğini söylediği, bunun üzerine kendisine verilen bilezikleri alarak ortadan kaybolduğu belirlendi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından Üsküdar Adliyesi’ne sevk edilen Emre Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz