Kadınların En Büyük Derdi Ne?

Türkiye’deki 100 kadından sadece 3'nün kozmetik ürünleri kullandığı belirlendi.

Bitkisel dermakozmetik ürünleri ile bilinen B’IOTA Laboratuarları’nın yaptığı pazar araştırması, Türk kadınlarının kişisel gelirinin AB ortalamasının çok altında olması, kozmetik kullanımında Avrupalı hemcinslerine göre geri kalmalarında başlıca faktör olarak belirlendi. Türkiye’deki 100 kadından sadece 3'nün kozmetik ürünleri kullandığı belirlendi. Avrupa’da ise bu oran yüzde 47’ye ulaşıyor. Bu alanda Yunanistan’ın harcaması ise Türkiye’nin dört katı düzeyinde bulunuyor. Yunanlı kadınlar makyaj ve bakım ürünleri için yılda 8 milyon doları gözden çıkarırken, Türkiye’deki harcama 1.8 milyon dolarda kalıyor.

Reklam
Reklam

Tüm kadınların derdi istenmeyen tüyler
Tüm kadınların en büyük estetik derdi istenmeyen tüyler. Türkiye’de kadınların yüzde 90’ı hala evde ağda yapmayı tercih ediyor. Avrupa’da ise tüy dökücü köpükle ağda yer değiştirmiş durumda. Avrupalı kadınların yüzde 90’ı tüy dökücü köpük kullanıyor. Pürüzsüz bir tene sahip olmak için kadınlar ortalama 35 yıl boyunca yaklaşık 650 saat harcıyorlar.

T**üy dökücü ve kozmetiklere ilgi büyük!**
Tüy dökücü ve ağda pazarı da kozmetik içinde dünya genelinde yaklaşık 21 milyon dolarlık bir paya sahip. Amerika’da kozmetik pazarı büyüklüğü 40 milyar dolar, Avrupa’da ise 65 milyar Euro düzeyinde bulunuyor. Avrupa’da kişi başına düşen kozmetik harcaması 149 Euro, ABD’de de 150 dolar olurken, Türkiye’de ise kişi başı harcama sadece 17.5 Euro (kişisel temizlik ürünleri olan şampuan, sabun, diş macunu gibi) düzeyde kalıyor. Türk kadınının henüz sadece yüzde 3'ü kozmetik kullanıyor. Avrupa’da ise bu oran yüzde 47. Uzmanlar, bu durumu Türkiye’de kişisel gelirin AB ortalamasıyla kıyaslandığında çok düşük olmasına bağlıyor.

Reklam
Reklam

Yunan kadınları kendine daha çok bakıyor Batı Avrupa’da makyaj malzemesine yılda 13.6 milyon dolar harcanıyor. Yunan kadınları kişi başına kozmetik harcamasında Türk kadınına fark atıyor. Komşunun kadını makyaj malzemesi için yılda 8 milyon doları gözden çıkarıyor. Türkiye’de bu rakam 1.8 milyon dolara iniyor. Bu rakamlar aynı zamanda Türkiye’nin gelecekte kozmetik konusunda ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu ortaya koyuyor.