Kız arkadaşları randevularında hesap ödediği zaman erkekleri yargılayan bir anlayış hakim.
Diğer kadınlar, arkadaşlarının erkek arkadaşının tembel, beş parasız veya kızdan yeterince hoşlanmadığını düşünebiliyorlar. Pardon ama yıl oldu 2015.
Bundan 50 yıl önce kadınların kendi işleri, kendilerine ait paraları yoktu ve bu yüzden randevu hesaplarını, araba, ev vb. masraflarını erkekler karşılardı.
Ama günümüzde kadınlar çok iyi durumdalar ve bu yüzden de bir randevuda hesabı ödeyip malum kişiyle güzel vakit geçirmemizi engelleyen nedir anlayamıyorum.
Yirmili yaşlarımızda her zaman hesabı erkeğin ödemesinin beklendiği "olmayan ülke" şartlarında yaşamak zor oluyor.
Üniversiteden yeni mezun olup düşük kademe bir pozisyonla bir işe girmişse büyük ihtimalle hayatının sonuna dek ödeyeceğini düşündüğü eğitim veya harç kredisini ödemeye odaklanmıştır. Bu sebeple de randevu bütçesi oldukça kısıtlıdır.
Eğer halen okuyorsa ve yarı zamanlı bir işi varsa, o zaman sizi her haftasonu gezdirecek parası zaten olamaz.
Gerçekler acıdır hanımlar, dışarı çıkmak istiyorsanız cüzdanınızı da yanınız almanız gerek.
Toplumun inanışına göre eğer bir randevuda hesabı kadın ödüyorsa, karşısındaki erkek ikiyüzlü pisliğin tekidir ancak vakaların 10'da 9'unda durum böyle olmuyor.
"Beyni yıkanmış" olarak tabir ettiğim bazı kadınlar var, sözde "erkek arkadaşları" tarafından maddi olarak kullanılıyorlar çünkü bu erkekler gerçekten ikiyüzlü pislikler. Ne var ki gerçek bir erkek arkadaş böyle olmamalıdır.
Eğer her şeyi size ödettiğini hissediyorsanız, hele de yalnızca ona ait şeyleri, o zaman bir durup düşünebilirsiniz.
İlişkiler fedakarlık ve birlikte bir şeyler paylaşmaktan ibarettir ve parasal konularda da paylaşımcı olmak gerekir.
Arada bir veya iki randevuda bir kadının hesabı ödemesi ve bunu toplumsal bir kanunu çiğniyormuş gibi veya erkek arkadaşı bir pislikmiş gibi hissetmeden yapabilmesi gerekir.
Erkeklerin de kendilerini özel hissetmeleri lazım.
Amerikan Sosyoloji Birliği'nin bu konudaki bir araştırmasına göre çoğu kadın hesap ödememeleri gerektiğini savunan geleneğe karşı gelmek istemiyor.
Bu konuda erkeklerin fikriyse büyük tezatlık oluşturuyor.
Araştırmanın sonucuna göre 17.000 bekar, heteroseksüel kadın ve erkeğin arasından %57 oranında kadının hesabı ödemeyi teklif ettiği ancak %37'sinin bu el atma girişimini erkeğin reddetmesini umduğu ortaya çıktı.
Orada bir durun ama hanımlar; erkeklerin neredeyse üçte ikisi kadınların randevu harcamalarına katkıda bulunmaları gerektiğini söylüyor.
Hatta erkeklerin neredeyse yarısı da hesaba elini hiç uzatmayan bir kadından ayrılacaklarını belirtti.
Yani sonuçta erkekler bizden biraz katkıda bulunmamızı istiyor.
Eğer toplum kadınların rollerinin para kazanan, CEO ve başkan adayları yönündeki değişimini kabulleniyorsa kadınlar neden durumu kabullenip hesap ödemeye başlamıyor?
Kadınlar ilişkideki rollerinin değişmesine ayak direterek toplumdaki diğer eşitlik konularındaki gelişimi de engelliyorlar.
Bununla yüzleşmek gerek. Yirmili yaşlarındaki herkesin parasal sıkıntıları varken ilişkide eşitlikçi oyun kuralları koymak adına harcamaları paylaşmakta ne kötülük olabilir?
Şimdi sizlerin deneyimlerine kulak vermek istiyorum.
Erkekler, hiç hesabı ödemeyi öneren bir kadınla çıktınız mı? Kız arkadaşınızın hesap ödemekle bir sıkıntısı var mı? Kızlar, ödemeyi hiç teklif ettiniz mi? Arkadaşlarınız size deli der miydi?