Kadınların korse kullanmalarının zararları

Biz kadınlar, özel günlerde olduğumuzdan daha zayıf görünmek isteriz.

Bel incelteninden kol inceltenine, kalça incelteninden bacak inceltenine kadar birçok çeşidi vardır. Doğum sonrası göbek bölgesini toparlayan korseler de mevcuttur.

Korse Giymek Sıkılaştırır mı?

Bel ve basen bölgesini ince göstermek amacıyla giyilen korse, o bölgedeki kas gruplarının çalışmasını engeller ve hareketsiz kalan kaslar hızlı bir şekilde erir. Yani eriyen dokular yağ dokuları değil, kas dokularıdır. Yağ dokusu erimez, yerinde durmaya devam eder. Sonuç olarak, vücutta bir sıkılaşma söz konusu olmaz.

Reklam
Reklam

Korse Seçimi Nasıl Olmalı?

  • "Korse seçerken 40 beden kıyafet giyiyorsanız 38 beden korse almalısınız" sözünün doğruluk payı yoktur. Vücut yapınıza uygun olan korse hangisiyse onu almalısınız. Ölçülerinizden daha küçüğünü almak sizi daha zayıf gösterir düşüncesi yanlıştır. Bu tür bir hata yapmak ileride kilo problemini aratacak derecede bozukluklara yol açabilir. Çünkü korseler yapısı itibarıyla toparlayıcıdır. Her ölçü ve her yapıya göre farklı modellerde üretilebilir. Korse bedenine karar verirken etek bedeni baz alınmalıdır. Yani etek bedeniniz neyse korse bedeniniz de aynısı olmalıdır. Aynı şekilde büyük beden alıp, sıkmasın diye düşünmek de çok yanlıştır.
  • Hava alabilen özel kumaştan bir korse alınmalıdır.
  • Korse, doktor onayı alındığı takdirde kullanılmalıdır.
  • Armut tipi olarak tabir edilen, basenlerin geniş, göğüs bölgesinin zayıf olduğu vücut tipine sahipseniz kalça ve bacak bölgesini saran bir korse seçmelisiniz. Elma tipi bir vücudunuz varsa yani bel bölgeniz kalın ve basen ölçünüze çok yakınsa, göbeğinizi ve kalçanızın üst bölümünü saran bir korse kullanmalısınız.
Reklam
Reklam

Korse Takmak Beli İnceltir mi?

Son zamanlarda bazı mankenlerin bel bölgelerini zayıflatan korse kullandıklarını söylemesi ile korse kullanımının beli incelttiği gibi yanlış bir algı oluşmuş ve korseye olan rağbet artmıştır. Uzun süreli korse kullanımı belin incelmesini sağlasa da bölgedeki yağların yakılmasına hiçbir katkısı yoktur. Yani vücut düzenli korse kullanımının ardından bir süre sonra eski haline döner. Hiç spor yapmadan ya da diyete başvurmadan sadece korse ile sağlıklı bir şekilde sıkılaşmak ya da belin incelmesi ne yazık ki mümkün değildir.

Reklam
Reklam

Adetliyken Korse Giymek Zararlı mı?

Adet kanaması, rahim ağzında bulunan dokuların kanama yolu ile dışarıya atılmasıdır. Adet döneminde yumurtalıklar sürekli bir çalışma halindedir ve rahim ağzı kalınlaşır. Bu dönemde genital bölgenin temizliği son derece önemlidir. Bu nedenle korse gibi baskı uygulayıcı bir ürün kullanmak, nemli olması gereken bu bölgenin hava almasını engelleyerek yapısını bozabilir. Genital bölgede enfeksiyonlara yol açabilir. Zaten ped ve benzeri ürünlerle oldukça havasız kalan bölge bir de korse kullanımıyla beraber mantarların oluşumu için uygun bir hale gelir. Bunların dışında, havasız kalan genital bölgede istenmeyen bir koku da oluşur. Bu sebeplerden ötürü temizliğine ve hava almasına çok dikkat etmek gerekir. Ayrıca genital bölgeye uygulanan bu dar korseler çocuk yapmayı düşünen anne adaylarının sağlıkları açısından da oldukça tehlikelidir. Bütün bunlar düşünüldüğünde adet döneminde korse giyilmesi asla önerilmez.

Korse Kaç Saat Takılmalı?

Korseler 8-9 saatten fazla kullanılmamalıdır. Hatta 8-9 saat bile vücut için oldukça zararlı bir süredir. Vücudun hiçbir bölgesi bu kadar uzun süre havasız kalmamalıdır.

Reklam
Reklam

Korse Kullanmanın Zararları

  • Uzun süreli kullanılan korseler, özellikle kalça ve basen bölgesinde, hava alışverişini engellediği için mantar oluşumuna sebebiyet verebilir.
  • Kan dolaşımını yavaşlatır. Bunun sonucunda uyuşukluğa, yorgunluğa, göğüs ağrısına ve kramplara kadar birçok rahatsızlığa neden olabilir.
  • Bağırsaklara zarar vererek kabızlığa neden olabilir.
  • Uzun süre kullanıldığında pişik yapabilir.
  • Vücut bozukluğuna neden olabilir.
  • Reflü oluşumunu tetikleyebililir.
  • Kemikler sıkıştırıldığı için, korse çıkarıldığı zaman özellikle sırt bölgesinde ağrılara neden olabilir.