Kadınların Seçme Seçilme Hakkı Kazanmasının 78. Yılı Programı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, kadınların siyasete girmesi önerisinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, kadınların siyasete girmesi önerisinde bulundu.

Sakarya'da bir otelde kadınların seçme seçilme hakkı kazanmasının 78. yılı programı kutlama programı düzenlendi.

Programda konuşan Özkoç, 78 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği değerle birlikte en büyük armağanın seçme ve seçilme hakları olduğunu ifade etti.

Halen bir çok devlette seçme seçilme hakları alamayanlar olduğunu belirten Özkoç, "Bugün devletin idari kadrolarında, askeriyede, emniyette, sivil toplum örgütlerinde, çalışan, idarecilik yapan başarılı arkadaşlarımız var. Kendileriyle her zaman gurur duyuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Kadınların zor şartlar altında gece gündüz demeden çocuklarının üzerine titrediğini vurgulayan Özkoç, "Kadınlar hamilelik dönemlerinde ve sonrasında yine evlatlarını topluma girmesi eğitimlerini düşünmektedirler. Bugün analarımızın haklarını ödememiz mümkün değildir. Kadınlarımız mutlaka siyasete girmelidirler" diye konuştu.

Muhabir: Erol Ulu / Salih Eren

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: