Kadınların Toplumdaki Yeri Çalıştayda Ele Alınıyor

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 'Hakkari’de kadın olmak' adlı çalıştay düzenledi. Hakkari Aile...

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 'Hakkari’de kadın olmak' adlı çalıştay düzenledi.

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen çalıştaya Vali Orhan Alimoğlu’nun eşi Rana Alimoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Durmuş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vakkas Özmercan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya,Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Kırış, Psikolog Gülşah Seral, akademisyenler, öğretmenler ve Hakkarili kadınlar katıldı.

Reklam
Reklam

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, "Güçlü toplum olabilmesi için güçlü kadınların, güçlü ailelerin var olması gerekir. Burda toplanmamızın amacı ilimizde kadının hayatımızdaki varlığının yerini nasıl daha çok güçlendirebiliriz, bunun için neler yapabiliriz, bunları bulmak." dedi. Çalıştayın 5 gün süreceğini kaydeden Kaya, halka açık olacağını da belirtti.

Programa konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Kırış "Dünyanın her bir yanında ağlayan kadın varsa onun acısı bizim acımızdır, gülen bir kadın varsa onun sevinci yine bizim sevincimizdir." ifadesini kullandı.

İstanbul Yeni Çözümler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi eğitim danışmanı Psikolog Gülşah Seral ise 'Biyolojik cinsiyet ve toplumsal cinsiyet rollerinin ayrımı ve yönlendirici etkisi', 'Toplumsal cinsiyet rollerinin toplumsal yansımaları ve eşitlik', 'Fırsat eşitliği ve sonuçlarda eşitlik' konularında konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: