Kadir Gecesi

Kütahya'da bazı camilerde Kadir Gecesi dolayısıyla Kuran ziyafeti etkinliğinin yanı sıra Hatim Duası ve mevlit okutularak toplu teheccüd namazı kılınacak.

Kütahya'da bazı camilerde Kadir Gecesi dolayısıyla Kuran ziyafeti etkinliğinin yanı sıra Hatim Duası ve mevlit okutularak toplu teheccüd namazı kılınacak.

Kütahya Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 14 Ağustos'ta, Ulu Cami'de sabah ezanının ardından Bölge Yatılı Kuran Kursu hafız öğrencileri tarafından ramazan ayı başında başlayan ezbere mukabele okunmaya devam edilecek.

Kadınlara yönelik Kadir Gecesi özel programı, Ulu Cami'de saat 10.00'da başlayacak. Bu camiden öğle namazından önce verilen vaaz, tüm camilere merkezi sistemle yansıtılacak.

Reklam
Reklam

Ulu Cami'de öğle namazından sonra Kütahya'nın seçkin hafız karileri tarafından Kuran ziyafeti sunulacak. Bu etkinliği kadınlar da izleyebilecek.

Duagür Camisi'nde, Hayme Hatun Yatılı Kız Kuran Kursu hafızları tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilecek hatim programı, 14.00'te başlayıp ertesi gün sabah namazına kadar devam edecek.

Ulu Cami'de ikindi namazından önce ramazanın başında başlayan hafız hocalar tarafından ezbere mukabele okunması sürdürülecek ve mukabele merkezi vaaz sistemiyle diğer camilerden takip edilebilecek.

Vakıflar Kütahya Bölge Müdürlüğü'nce Ulu Cami'de ikindi namazından sonra Hatim Duası ve mevlit okutulacak.

Müftülük Sitesinde, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi'nin yoksullar ve yolda kalanlara verdiği iftara devam edilecek.

Teravih namazından önce Ulu Cami'den verilecek vaaz, tüm camilerden vatandaşlara merkezi sistemler sunulacak. Teravih namazından sonra burada mevlit okunacak. Ulu Cami'de saat 01.00'den itibaren topluca teheccüd namazı kılınacak.

Kadir Gecesinde, Ulu Cami ile Ali Paşa, Takvacılar ve Duagür camileri, ibadet etmek isteyenler için sabah namazına kadar açık tutulacak.

Reklam
Reklam

-Sakal-ı Şerif ziyaretleri-

Sakal-ı Şerif, Kütahya'da çeşitli camilerde 14, 15, 17 ve 18 Ağustos'ta ziyarete açılacak.

İl Müftülüğü'nce belirlenen ziyaret programı şöyle:

"14 Ağustos (Kadir Gecesi): Şevelli Camisi (ikindiden sonra erkeklere), Mescid-i Aksa Camisi (yatsıdan sonra), Kaditler Camisi ve Dörtyol Camisi (yatsıdan sonra erkeklere ve kadınlara).

15 Ağustos: Şevelli Camisi (sabah namazından sonra kadınlara).

17 Ağustos: Ali Paşa Camisi (yatsıdan sonra).

18 Ağustos (Arefe Günü): Ulu Cami, Laleli Camisi ve İshak Fakih Camisi (ikindiden sonra erkeklere ve kadınlara), Karagöz Paşa Camisi ve Lala Hüseyin Paşa Camisi (yatsıdan sonra erkeklere ve kadınlara)."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: