Kadir Gecesi

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Kadir Gecesi'nin vesile bilinip, hayatın yeniden Kur'an ve sünnete göre tanzim edilmeye başlanması gerektiğini bildirdi.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Kadir Gecesi'nin vesile bilinip, hayatın yeniden Kur'an ve sünnete göre tanzim edilmeye başlanması gerektiğini bildirdi.

Çakı, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'ın son günlerine ve bu bereket diliminin en önemli günlerinden olan Kadir Gecesi'ne ulaşıldığını belirtti.

Kadir Gecesi'nin, hakkında nazil olan müstakil bir süre ile Cenab-ı Hak tarafından bin aydan daha hayırlı olduğunun bildirildiğini ifade eden Çakı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kadir Gecesi'ni bu derece yücelten en önemli sebep, zulmet, cehalet, dalalet ve ahlaksızlık buhranından kıvranmakta olan insanlara rahmet kapılarını açan son ilahi mesaj, Kuran-ı Kerim'in bu geceden itibaren beşeriyetin ufuklarını aydınlatmaya başlamış olmasıdır. Kadir Gecesi, Müslümanlar için çok önemlidir. Bu mübarek gecede kendimiz, anne ve babamız, yakınlarımız ve bütün müminler için dua etmeli, af ve mağfiretimizi dilemeli, dünyanın muhtelif yerlerinde zulme maruz kalan soydaş ve dindaşlarımızın kurtulması için niyazda bulunmalı, bu geceyi vesile bilip hayatımızı yeniden Kuran'a ve sünnete göre tanzim etmeye başlamalıyız. Her türlü yanlışı, hatayı ve günahı terk etmeli, İslami ve insani görevlerimizi yerine getirmeye çalışmalıyız."

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: