Kadir Gecesi’nde Kan Bağışı Kampanyası

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kadir Gecesi kılınan namazlar ve edilen dualarla idrak edilirken, Külliye Cami'nde 4...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kadir Gecesi kılınan namazlar ve edilen dualarla idrak edilirken, Külliye Cami'nde 4 yıldır gerçekleştirilen etkinlik bu yıl da tekrarlandı. Kızılay Antalya Kan Merkezi gezici ekibi akşam 22.00-03.00 saatleri arasında Külliye Cami bahçesinde kan bağışlarını kabul etti. Etkinlikte 75 ünite kan ile toplandı.

Binlerce kişinin akın ettiği Külliye Cami’nin dolması üzerine çok sayıda vatandaş cami avlusunda çimenlerin üzerinde ibadetlerini gerçekleştirdi. Cami avlusuna serilen kilimlerle kadınlar ve erkekler ayrı ayrı saf tutarak namaz kılarken, Manavgatlı hayırseverler tarafından getirilen, çikolata, kek, pasta, lokum, çay ve su gibi yiyecek ve içecekler cemaate dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), Kadir Gecesi dolayısıyla geleneksel olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Külliye Cami’nde tulumba tatlısı dağıttı. MESO Başkanı Atila Yıldız, "Gündüz oruç tutan, şimdi de Kadir Gecesi’nin feyz ve bereketinden yararlanmak amacıyla ibadet etmeye gelen vatandaşların ağızlarının tatlanmasını istedik” dedi. Başkan Yıldız, Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunu ifade ederek, bu gece edilen bütün duaların kabul edilmesini diledi.

Bilgi Hastanesi de Külliye Cami avlusunda vatandaşlara lokma tatlısı ikram etti.

Külliye Cami’nde Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi tarafından kan bağışı kabul edildi.Manavgat Kızılay Şube Başkanı Ömer Şahin, “Manavgat halkı kan bağışı konusunda Kızılay’a büyük ilgi gösteriyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu akşamda burada ilgi çok yoğun” dedi. Kan bağışının önemine dikkat çeken Şahin, “Kızılay olarak, Manavgat halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu ilgiyi sürekli olarak göstermelerini bekliyoruz. Çünkü kan bir defalık değil, sürekli bir ihtiyaçtır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: