Kadir Gecesi'ni Camide Geçiren Cemaate Sahur Yemeği Ikram Edildi

Mersin'in Silifke ilçesinde sabahlara kadar bütün camilerde ibadetler devam etti. İlçe merkezine bağlı Sayağzı Mahalle...

Mersin'in Silifke ilçesinde sabahlara kadar bütün camilerde ibadetler devam etti. İlçe merkezine bağlı Sayağzı Mahalle Camisi'nde ise Kadir Gecesi daha farklı bir şekilde ihya edildi. Geceyi Sayağzı Camisi'nde geçirmek için ilçenin değişik yerlerinden insanlar akın etti. Sabaha kadar tıklım tıklım olan camide insanlar dua dua yakarışta bulunarak geceyi değerlendirirken, Silifkeli kadınlar geceyi camide geçiren cemaate, camii avlusuna kurdukları saclarda, sahur bitimine kadar gözleme, sıkma, börek ve çay ikramında bulundu.

Reklam
Reklam

Camii İmam Hatibi Hüseyin Mazlum’un organizatörlüğünde Say Mahallesi sakinlerinin katkı ve katılımları ile hazırlanan sahur yemeği cami bahçesinde cemaate ikram edildi. Camide tesbih namazı kılındı Kur'an-ı Kerim okundu, salavatlar getirilerek dua edildi.

Cami İmam Hatibi Hüseyin Mazlum, "Bin aydan daha hayırlı bir geceyi faklılıklar içerisinde geçirelim istedik. Mahalle sakinlerimiz ve camii cemaatimiz ile yaptığımız istişare sonucu bu organizasyonu gerçekleştirdik. Çok güzel bir program oldu. Rabbim dualarımızı kabul etsin. Camimize ibadet için katılan başta İlçe Müftümüz Bekir Kaplan ve Silifke'nin en ücra köşelerinden katılan ve sahur bitimine katar sıkma börek ve çay ikramında bulunan annelerimize ve bacılarımıza teşekkür ediyorum. Katkılarından ve fedakarca çalışmalarından dolayı mahalle sakinlerimizi kutluyorum." dedi.

Vatandaşlardan Mesut Katı, Abdurrahman Demirtaş ve Ali Bucaktepe, çok güzel bir program olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: