Kadir Topbaş: İstanbul'da çadır kent problemi yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olası büyük İstanbul depremi için belirlenen çadır kent alanlarının...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olası büyük İstanbul depremi için belirlenen çadır kent alanlarının imara açıldığına dair iddiaları değerlendirdi. Bu alanların bir kısmının şahıslara ait olduğunu belirten Topbaş, İstanbul'da çadır kent problemi olmadığını dile getirdi.
Türkiye Belediyeler Birliği ekim ayı olağan encümen toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya tesislerinde yapıldı. Toplantıya Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla Kadir Topbaş ve bazı üyeler katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası Topbaş gazetecilere açıklama yaptı. Toplantıda afetlere yönelik belediyeler arası koordinasyonun görüşüldüğünü belirten Topbaş, "Afet öncesi alınacak tedbirler çok önemli. Tüm belediyeler olarak hepimize düşen kaçak yapılar, bunların depreme karşı olan durumlarını gözden geçirmeliyiz. İnanıyorum ki tüm siyasi partilerimiz bu konuda aynı duyarlılığı gösterecek." dedi. Türkiye'deki tüm imkanları bir çatı altında toplayarak yönlendirmesini yapmak için Türkiye Belediyeler Birliği'nin bir çalışma yapacağını dile getiren Topbaş, "Yani herkes bir takım iş makineleri ve vinçler göndermek yerine, en yakın mesafeden en doğru ekipmanları göndermek için böyle bir koordinasyona ihtiyaç var." diye konuştu.

Reklam
Reklam

'ÇADIRKENT ALANLARI İLE İLGİLİ DEMOGOJİK BİR YAKLAŞIM GÖRMEKTEYİM'
Son günlerde çadır kentlerin yerine gökdelenler yapıldığına dair iddiaları da yorumlayan Topbaş, konuyla ilgili açıklama yapanların işi sulandırma gayreti içinde olduğunu kaydetti. İstanbul'da olası bir deprem anında 100 bin kişiye yemek verecek kapasitede lojistik merkezin olduğunu aktaran Topbaş, çadır kent için 1999 yılında belirlenen yerlerin bir kısmının şahıs arazileri olduğunu anlattı. İstanbul'daki çadır kent alanlarına yönelik eleştirileri demagojik yaklaşım olarak değerlendiren Topbaş, "Maalesef İstanbul'daki çadır kent alanları ile ilgili demogojik bir yaklaşım görmekteyim. Yani bu Mühendisler Odası, Şehir Plancılar Odası çıksın; 'İstanbul'da şu kadar çadır kente ihtiyaç var' diye ilan etsinler. 1999 depreminden sonra İstanbul'daki o zamanki yönetim, İstanbul'un çadır kent alanlarını haritalar üzerinde belirlemiş. Gelişi güzel bulduğu bütün alanları çadır kent olarak belirlemiş. Bu alanların bir kısmı şahıs arazileri. Yani sizin imarlı arsanız var, bu alanı yönetim çadır alanı olarak belirlemiş. Olaya böyle bakmak gerekiyor." diye konuştu.
İstanbul'a göreve geldikten sonra 19 milyon metrekare yeşil alan kazandırdıklarını dile getiren Topbaş, "Tüm sahilleri işgalden kurtardığımız gibi yeni alanlarda oluşturduk. Ulaşım sistemleri bunlara göre belirledik. Bunları işi sulandırma gayreti olarak görüyorum. İşin özü değil." ifadelerini kullandı.
İstanbul'da çadır kent problemi olmadığının altını çizen Topbaş, "Bununla ilgili lojistik destek imkansızlığı yok.Her şey hazır. İstanbul'daki lojistik merkezimiz olası bir depremde günde 100 bin kişiye yemek çıkaracak ölçekte. Mobil ekibimiz şuan deprem bölgesinde." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz