Kadir Topbaş: Milletimiz, boykot kararını mutlaka değerlendirecektir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bağımsız milletvekilleri ve CHP’nin Meclis'i boykot etmesiyle ilgili, “Bunu...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bağımsız milletvekilleri ve CHP’nin Meclis'i boykot etmesiyle ilgili, “Bunu milletimiz gelecekte mutlaka değerlendirecektir.” dedi.
Arkeopark Alanı Uluslararası Projesi için yaptığı basın toplantısında Kadir Topbaş gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Meclis'in CHP ve bağımsızlar tarafından boykot edilmesi hakkındaki görüşlerini sorması üzerine Topbaş, “Milli iradenin yüzde 87 gibi bir oranla sandığa yansıması hepimize gurur ve onur verdi. Demek ki millet geleceğin tayinini kendisi yapıyor. Milletimiz bir yetki verdi, kendi parlementerini seçti ve Meclis'in çalışmasını istedi. Maalesef tarihe nasıl yansıyacağı çok merak edilen bu süreci vatandaşımızın yakinen takip ediyor. Ve umuyorum ki milletimiz bu olayı derinden takip edip defterinin kenarına not ediyor.” diye konuştu.
Milletin bunu gelecekte nasıl değerlendireceğini beraber göreceklerini belirten Topbaş, “Çünkü burada artık ülkenin kaosa değil geleceğe, sıkıntıya değil dünyada kendisini çok daha ileriye taşıyacak bir süreç olmalı. Zaten milli irade sandığa yansıdı. Bunun gereğini de parlamento yapması gerekirken maalesef günlerdir medyada bütün tartışmalar bu noktaya kilitlenmiş durumda, Türkiye’nin gündemi bu noktada tutulmaya çalışılmaktadır.” şeklinde konuştu.
Vatandaşın böyle sonuç beklemediğini kaydeden Topbaş, “Vatandaşımız, bizler sandığa giderken böyle bir sonuç beklemiyorduk. Biz böyle bir sonuç için oy vermedik. Bizim sandığa gidişimizdeki kararlılığımız milli irade doğru yansısın ve kurulacak hükümet bu ülkeye hizmet etmeye, diğer partilerde de kendilerine düşen görevi yapsın diye oy verdik diyor.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz