Kadir Topbaş, Servet Tazegül'e Daire Hediye Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin lisanslı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin lisanslı sporcusu Servet Tazegül’e daire hediye etti. Topbaş, dairenin anahtarını düzenlenen törenle şampiyon tekvandocuya teslim etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Londra Olimpiyatları’nda tekvando dalında altın madalya kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor lisanslı sporcusu Servet Tazegül ve madalya şansını son müsabakada kaybeden Bahri Tanrıkulu’nu kabul etti. Sporcuları tebrik eden Topbaş, Servet Tazegül'e daire hediye etti.

Reklam
Reklam

Milli sporcularla kameraların karşısına geçen Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un iki sporcusuna olimpiyatlardaki başarılı mücadelelerinden dolayı teşekkür etti. Türkiye’nin olimpiyatlara tarihinde ilk kez 16 dalda 114 sporcuyla katıldığını belirten Topbaş, belediye olarak da 7 sporcuyla olimpiyatlarda yer aldıklarını kaydetti. Amatör kulüplere ciddi yardım yaptıklarını aktaran Topbaş, 4 bin 800 lisanslı sporcuya da destek verdiklerini ifade etti.

Servet Tazegül’ün altın madalya almasının kendilerine gurur verdiğini vurgulayan Topbaş, “Son 3 yıldan beri hiç mağlubiyet görmeyen ve özellikle altın ve gümüş madalyalar sahibi olan, Avrupa ve Dünya şampiyonu olan çok başarılı bir sporcumuz. Kendisine bu başarılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Tazelgül’ün yaklaşık 50 gün önce annesini kaybettiğini hatırlatan Topbaş, annesi için mücadele ederek altın madalyayı kazanmasının da ayrıca takdire değer olduğunu söyledi.

Topbaş konuşmasında atletizmde bin 500 metrede altın ve gümüş madalyayı alan sporcular Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut’u da başarılarından ötürü tebrik etti.

Reklam
Reklam

'BAŞARI İÇİN TAKTİK VE STRATEJİK DEĞİŞİKLİK GEREKİYOR'

Türkiye’nin Londra Olimpiyatları'ndaki karnesini de değerlendiren Topbaş şöyle konuştu: “Geçmişte madalya sayımız daha fazlaydı ama altın ve gümüş sayısı olarak baktığımızda nitelik olarak bu olimpiyatlarda daha iyi durumdayız. Pekin Olimpiyatları'nda sadece bir altın madalyamız vardı.” diye konuştu.

Topbaş, olimpiyatlardaki ilk müsabakasında sol elinde kırık oluşmasına rağmen mücadelesine devam eden Bahri Tanrıkulu’na da teşekkür etti.

Türkiye nüfusunun yüzde 40’ının 18 yaş altı gençlerden oluştuğunu aktaran Topbaş, sporun desteklenmesi halinde Türkiye’nin çeşitli dallarda çok daha fazla madalya kazanabileceğini söyledi. Topbaş, başarının yakalanması için taktik ve stratejik değişiklik gerektiğini dile getirdi.

Topbaş konuşmasının ardından şampiyon tekvandocu Servet Tazegül’e olimpiyat oyunlarını temsil eden bir kupa ve hediye edilen dairenin anahtarını teslim etti.

Ardından kürsüye çıkan Servet Tazegül de duygularını paylaştı. Şampiyon olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Tazegül, müsabakalar boyunca kendisini yalnız bırakmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Kulüp Başkanı Çağatay Kalkancı’ya teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Tazegül, ayrıca hediye ettiği daire için Kadir Topbaş'a teşekkür etti.

'FUTBOL KULÜBÜNE KAYNAK AKTARMIYORUZ'

Başkan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbol takımı ile ilgili eleştirilere de değindi. Futbol takımına belediyeden kaynak aktarmadıklarını dile getiren Topbaş, “Tamamen bahislerden gelen ve reklamlardan gelen kaynaklarla mücadelelerine devam etmektedirler. Futbol takımımıza bizim Büyükşehir Belediyesi olarak özel bir aktarımımız yoktur.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: