Kadir Topbaş: Taksim’in Yayalaştırılmasını Istismar Etmeye Çalışanlar Var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim’in yayalaştırılmasıyla ilgili endişe taşıyan vatandaşlar olduğunu, bunları dikkate...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim’in yayalaştırılmasıyla ilgili endişe taşıyan vatandaşlar olduğunu, bunları dikkate aldıklarını belirtti. Her türlü uyarıyı gözden geçirdiklerini dile getiren Topbaş, “Bazı kesimlerde, sadece muhalefet olsun diye bu durumu istismar edenler var.” dedi.

Kadir Topbaş Mısır’ın Başkenti Kahire’ye yapacağı ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı. Özellikle Taksim’le ilgili bazı endişeler taşıyan vatandaşlar olduğunu belirten Topbaş, “Biz bunları dikkate alıyoruz. Bazı kesimlerde de sadece muhalefet olsun diye bu durumu istismar edenler var. Bunları ayırmak gerekiyor. Bize gelen her türlü uyarıyı gözden geçiriyoruz. Biz bu kenti emanet aldık, dünyanın gıpta ettiği bir şehir haline getirmek zorundayız. Bu güne kadar yaptıklarımız, kentin yaşam kalitesi ortadadır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tünel yollarla ilgili adımlar attıklarında da sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin ve meslek odalarının itiraz ettiğini hatırlatan Topbaş, “Bazı çevreler 'İnsanlar zehirlenecek, yanlış bir proje' diye itiraz ettiler. Ciddi anlamda manşetlere taşındı. Fakat bugün herkes teşekkür ediyor, başarılı proje diye bahsediliyor. Ekonomiye, zamana ve şehir içi ulaşıma katkısı olduğu söyleniyor. Aynı şekilde taksimde de bu çalışmalar bittikten sonra ‘ne kadar güzel oldu’ denilecek. Burada birinci etap çalışma başladı. 2004 yılında göreve geldiğimde İstanbul şantiyeye dönmüştü. Kazılmadık yer kalmamıştı, ciddi eleştiriler almıştım. Bu güne kadar 259 kavşak ve alt geçit yaparak kenti rahatlattık. Burada da bu sıkıntı geride kalacak. Metroyla gelen engelliler metrodan çıkışları nasıl kullanıyorlarsa, onu daha etkin ve rahat hale getirecek çalışmalarımız var. Özellikle yaya geçişleri, halkın rahat etmesi için çalışacağız. Bir taraftan toplu taşımaya özendireceğiz. Dezavantajlı gruplar başta olmak üzere kentin en güzel şekilde nasıl kullanabilir diye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Atatürk Havalimanı’nın alışveriş ve kültür merkezi olacağı yönünde haberlerin hatırlatılması üzerine Topbaş, İstanbul’un geçmişten bugüne hızla geliştiğini, dünyanın da hızla gelişen bir süreç içerisinde olduğunu dile getirdi. Topbaş, “Atatürk Havalimanı yılda 3 milyon yolcu kapasiteli olarak başladığında, İstanbul nüfusu 2.5 milyonlardaydı. Biz hayretle ‘bu kadar büyük yolcu kapasiteli ne ihtiyacımız var’ diye yeni mimar olan meslektaş arkadaşlarımızla öğrenciler olarak ziyaret etmiştik. Bu gün 32 milyonları geçtik ve yetmiyor. Şuanda gelecekte çok daha farklı bir İstanbul 9 milyon turist alan bir kent. Belki 21-30 milyon turist alan bir kente doğru gittiğinde hangi kapıdan insanlar bu kente gelecek. Onun için 150 milyon kapasiteli bir havalimanına ihtiyacımız olduğu kaçınılmaz. Atatürk Havalimanı küçük uçaklar için bir alan mı olur? Kentin farklı bir hizmet alacağı bir alan mı olur? Bunu o zaman konuşmak çok daha doğru olur. Çünkü daha çok zaman var.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: