Kadir Topbaş'tan devam sinyali

İstanbul (AA)- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapmanın herkesin mutluluk duyduğu, ayrıcalıklı bir durum olduğunu belirterek, "Sizlerle beş yıldır beraberiz ve inşallah bundan sonra da devam edeceğiz" dedi.

Topbaş, belediye personeliyle Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nda gerçekleştirdiği bayramlaşma sırasında yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın arifesinde, İstanbul gibi dünyanın hayran kaldığı bir şehrin yöneticileri olarak bir araya geldiklerini ve bu mutluluğu paylaştıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

İstanbul'un, dünyaya yansımasının ve algılanmasının farklı olduğunu belirten Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapmak, hepimizin mutluluk duyduğu ayrıcalıklı bir durum. Sizlerle beş yıldır beraberiz ve inşallah bundan sonra da devam edeceğiz" dedi. "Geride bıraktığımız zaman dilimine baktığımızda, birlikte çok güzel şeyler başardığımızı söyleyebilirim" diyen Topbaş, şöyle konuştu: "Göreve geldiğimde hep şunu söyledim, (Bu dönem farklı olacak)... Bu dönem farklı oldu. Bu farklılığı sizlerin sayesinde ve vatandaşlarımızın desteğiyle ortaya koyduk. Kurban Bayramı'nın kendine özel bir ibadet tarzı var. Ben inanıyorum ki 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'da, Kurban Bayramı çok güzel yaşanacak ve istemediğimiz görüntülerin dünyaya yansımasının önüne geçilecek. Biz bu konuda her türlü yardımı elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz."

Mobil kesimhanelerinin, ekipmanların ve belediyenin ilgili birimlerinin Kurban Bayramı'nda hizmet vereceğini dile getiren Topbaş, "Biz istiyoruz ki İstanbul'da yaşayan herkes dostu ve akrabasıyla bayramlaşabilsin. Bizler de toplu taşıma ücretlerinde yüzde 50 indirim yaptık. İDO da olsun diğer ulaşım araçlarında olsun toplu taşıma seferlerimizi arttırdık. İSPARK'ın yol üstü otoparkları ücretsiz hale getirildi" dedi.

Reklam
Reklam