Kadirli'de Artıma Tesisi Projesi

Kadirli Belediyesi tarafından kurulması planlanan "arıtma tesisi projesi" için Japon yetkililerle İller Bankası proje sorumluları ilk çalışmasını yaptı.

Kadirli Belediyesi tarafından kurulması planlanan "arıtma tesisi projesi" için Japon yetkililerle İller Bankası proje sorumluları ilk çalışmasını yaptı.

Proje kapsamında, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Nishii Yosuke, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Program Sorumlusu Rüya Arslan ile birlikte uzman ekipler, tesisin kurulacağı Şehit Halis Şişman Mahallesi'ndeki arsada incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, gelen ekibin İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü personeliyle birlikte bilgi alışverişinde bulunduklarını belirterek, dev projelerden birisi olan arıtma tesisini Kadirli'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Tarhan, Kadirli için hazırladıkları dev projelerin tek tek hayata geçtiğini ve görevde olduğu sürece ilçeyi yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini anlattı.

Arıtma tesisinin ilçenin en büyük ihtiyaçlarından olduğunu anlatan Tarhan, "İnşaatına yakında başlanacak. JICA tarafından, 7 yıl ödemesiz ve 25 yıl vadeli olarak kullandırılacak kredi kapsamında, arıtma tesisini Kadirli'ye kazandıracağız. JICA, ülkemizle yoğun işbirliği içerisinde olan ciddi bir kuruluştur. 2012 yılındaki dev projelerimizden birisi olan arıtma tesisimiz Kadirli'ye hayırlı olsun" dedi.

Yosuke ise ilçeye yapılması planlanan arıtma tesisinin kurulması için yoğun bir çalışma örneği gösteren belediye başkanı Tarhan'a çalışmalarında başarılar diledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz