Kadirli'de iş gücü yetiştirme kursu açıldı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde İş-Kur destekli eğitim projesi kapsamında iş gücü yetiştirme kursu açıldı.<br/>Kadirli Ağaç İşleri...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde İş-Kur destekli eğitim projesi kapsamında iş gücü yetiştirme kursu açıldı.
Kadirli Ağaç İşleri Sanayi (KAİS) tarafından hazırlanan projenin İş-Kur tarafından kabul edilmesiyle açılan kursta 25 kişi eğitim görecek.
Yaklaşık 4 ay sürecek kursa katılan kursiyerler günde 15 TL alacak ve kurs sonunda MEB onaylı sertifika verilecek. Yüzde 50 iş garantisi olan kursu başarıyla tamamlayanlar arasından 13 kişi ağaç işleri sanayiinde çalışmaya başlayacak.
Böyle bir kursun Kadirli’de ilk defa açıldığını söyleyen KAİS Müdürü Veysel Tüysüz, "Kursiyerler kursu başarıyla tamamladıkları zaman aldıkları sertifika ile Türkiye’nin her yerinde kolaylıkla iş bulabilirler. Boşta gezen işsiz gençlere iş imkanı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz