Kadirli'de "Yakağan" Sineğiyle Mücadele

Kadirli'de, belediye ekipleri tarafından halk arasında "Yakağan" olarak bilinen tatarcık sineğiyle mücadele başlatıldığı bildirildi.

Kadirli'de, belediye ekipleri tarafından halk arasında "Yakağan" olarak bilinen tatarcık sineğiyle mücadele başlatıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Şehit Halis Şişman Mahallesi'nde bazı vatandaşların tatarcık sineğinin ısırması sonucu kusma, karın ağrısı, yüksek ateş ve ishal şikayetleriyle hastanelere başvurduğunu belirterek, ilaçlama çalışması başlattıklarını söyledi.

Tarhan, tatarcık sineğinin gözle görülemeyecek şekilde küçük olduğunu ve sulu tarım yapılan yerlerde sıkça görüldüğüne dikkat çekerek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Şanlıurfa'nın hava şartlarına uygun olarak görülen yakağan sineği sadece Kadirli'de değil, Osmaniye, Ceyhan ve Kozan gibi şehirlerde de görülüyor. Çok küçük olduğu için ekiplerimizin çalışması zorlaşmaktadır. Genelde bu sinekler, hayvan gübresi, çöp dökümü, evsel atıklar ve sulu alanlarla birlikte aşırı sıcaklıkta ortaya çıkar. Kadirli Belediyesi olarak her yıl kış aylarının sona ermesiyle sivrisinekle ve larva çalışmalarımız yapılmaktadır. Konuyla ilgili olarak ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Savrun çayı ile birlikte mezbahane ve sineğin çıkabileceği yerlerde ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor."

Vatandaşların evlerinde ve iş yerlerinde oluşan moloz ve çöplerini açıkta bırakmamalarını poşetleyerek çöp konteynırlarına ya da çöp kovalarına bırakmamalarını isteyen Tarhan, açıkta bırakılan çöplerin sivrisinek ve haşerelerin üremesini sağladığını belirterek, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesinin, bu mücadelede en önemli aşama olduğunu ifade etti.

Kadirli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atıl Kalecik ise bazı vatandaşların tatarcık sineğinin ısırması sonucu kusma, karın ağrısı, yüksek ateş ve ishal gibi şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu ifade ederek, bu kişilerin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini ve herhangi olumsuz bir durumun yaşanmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz