Kadirli'den Van'a kardeşlik köprüsü

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Kadirli Eğitim Gönüllüleri Derneği (Kadir-Der) tarafından Van'daki depremzedelere yardım için bir program...

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Kadirli Eğitim Gönüllüleri Derneği (Kadir-Der) tarafından Van'daki depremzedelere yardım için bir program düzenlendi.
Serhat Koleji Konferans salonundaki programa Kaymakam Necip Çakmak, Sumbas Kaymakamı Fikret Dağ, Belediye Başkanı Ömer Tarhan,Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü ve çok sayıda davetli katıldı.
Kadir-Der Başkanı Osman Ziyan dernek üyeleri öğretmenlerin Van'a giderek depremzedelere yardımda bulunduklarını söyleyerek,derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Van'a giderek yardımda bulunan dernek üyesi öğretmen Muammer Akar çok duygulu anlar yaşadıklarını ifade ederek, "Yardımlar hep çadırlara geldiği için bizler kenar mahallelerdeki varoşlara ulaştık. Tek tek evlere girdik ve onlarla bayramlaştık. Çok menmun oldular, onlara kurban eti dağıttık. Acılarını bir nebzede olsun unutturmaya çalıştık. Orada en büyük problem ısınma sorunu. Soba yok. Bebekler üşüyor. Onlara yardımcı olmamız lazım. Şimdi Kardeşlik zamanı." dedi.
Depreme müdahale için 11 bölgede ekipler olduğunu söyleyen Kaymakam Necip Çakmak "Bir çok gönüllü derneklerimiz var. Devletimiz çok güçlü. İnşaallah Kadirli'de de ekip kuracağız. Bu manzarayı gördünüz lütfen herkese yayın. Bu depremin bir çok canın kaybına sebep olması bizim tedbirsizliğimizdir."diye konuştu.
Sumbas Kaymakamı Fikret Dağ ise "Bir yere yardım götürmek gerçekten fedakarlık isteyen bir durum. Ancak bunun meyvesi çok tatlı bir ürün. O kardeşlerimize yardım elini götüren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.
Program sonunda Van'a yardım götüren gönüllü öğretmenlere teşekkür plaketleri takdim edildi. Daha sonra Van'da yardıma muhtaç ailelerin Kadirli'ye getirilmesi için programa katılan misafirlerden yardım talebinde bulunuldu. Bu talep sonunda Van ve Erciş'teki depremzedelere Kadirli'den bir çok hayırsever yardım sözü verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz