Kadirli'nin Kurtuluşunun 93. Yıldönümü

Kadirli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Kadirli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, Andırın Caddesi'nde, temsili Kuvay-i Milliye ekibinin protokol tarafından karşılanarak, çiçek verilmesiyle başladı. Kortej yürüyüşünün ardından kutlamalara Şehir Stadyumu'nda devam edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Necip Çakmak, Garnizon Komutanı Yarbay Alaaddin Eşsiz ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan halkı selamladı.

Tarhan, konuşmasında, Çukurova'nın hürriyet ve istiklal güneşinin 7 Mart tarihinde Kadirli'den doğduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

7 Mart 1920 tarihinin Fransızlar için Çukurova'da sonun başlangıcı olduğunu ifade eden Tarhan, şöyle devam etti:

"7 Mart, hür ve bağımsız yaşamaya ant içtiğimiz bir gündür. Bugün bizim en mutlu günümüz. Gururluyuz, mutluyuz. Sosyal, kültürel ve kentsel yönden gelişen bir şehirde huzur ve mutluluk içinde yaşamak arzusundayız. Her yönden Kadirli'mizi yaşanabilir bir şehir haline getirebilirsek, kurtuluş bayramlarının o zaman bir anlamı olacaktır. Başta milli mücadelemizin komutanı Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Çukurova'nın kurtuluşunda üstün gayretleri olan Aydınoğlu Tufan Bey'i aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Allah bizlere bir daha o karanlık günleri göstermesin."

Bulgaristan'dan ve Osmaniye'den gelen öğrencilerin folklor gösterileri, şiirler okunması ve Osmaniye Belediyesi Mehteran ekibinin konseriyle devam eden törende, ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve satranç yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Kutlamalara, AK Parti Osmaniye Milletveki Durdu Mehmet Kastal ve MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Menderes Özat / Tuğba Temir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz