Kafasında iğne unuttular!

Omurilik ameliyatı sonrasında kafatasında iğne parçacıkları unutulan Salih Aktaş'a, bilirkişi, "iğne parçacıkları insan vücuduna yararlıdır" dedi...

İzmir'de bir devlet hastanesinde omurilik ameliyatı olan Salih Aktaş'ın kafatasında iğne parçacıkları unutuldu. Skandalı yargıya taşıyan Aktaş'a ikinci şok bilirkişi heyetinden geldi. Olayda kusur bulunmadığı ifade edilen bilirkişi raporunda, iğne parçacıklarının insan vücuduna yararlı olduğu ifade edildi.

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne omurilik ameliyatı olmak için giden Salih Aktaş'ın kafatası içerisinde iğne parçacıkları unutulduğu ortaya çıktı. 25 Nisan 2007'de yapılan ameliyatın ardından ortaya çıkan skandal üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunan Aktaş'a bir bilirkişi tarafından "Bu olayda bir kusur olmadığını hatta iğne parçacıklarının insan vücuduna yararlı olduğu" ifade edildi.

Reklam
Reklam

İzmir Gaziemir Belediyesi'nde çalışan Aktaş, "Omurilik ameliyatı olmak için Devlet Hastanesine gittim. Ameliyat esnasında kafatasımın içinde iki tane iğne unutuldu. Ağrılarım artınca ben tekrar doktora gittim. Doktor beni MR yönlendirdi. Ama MR gittiğimde buradaki doktor 'senin kafanda platin var bunu çekemeyiz' dedi. Hemen benim doktoruma geldim durumu anlattım. Doktor tomografi çekti ama bana sonuçları vermedi. 'Hemen ameliyat olman gerekiyor' diyince bende bu durumdan şüphelendim. Başka doktorlarda tomografi çektirdim. Buradaki doktorlar kafatasında iğne unutulduğunu söylediler" dedi.

'Neredeyse beni suçlu çıkaracaklardı' diyen Aktaş, "Daha sonra ben savcılığı suç duyurusunda bulundum. Olay bilirkişiye gitti bilirkişide bu olayda bir kusur olmadığını hatta iğne parçacıklarının insan vücuduna yararlı olduğunu söylediler. Bilirkişiye göre ben zengin olmak için bunu yapıyormuşum. Benim tek istediğim şey bir an önce tedavimin yapılması benim istediğim şey zengin olmak değil bu iğnelerden kurtulmak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Adli Tıp Kurumu'nun vereceği raporu bekleyen Aktaş "Sağlık Bakanlığı'ndan rica ediyorum beni iyileştirsinler" diye seslendi.

Anahtar Kelimeler: