Kafkas derneği'nden Putin'e tepki

SAMSUN (İHA) - Samsun Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Seyit Ahmet Gültekin, Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin'in kendisini Çar gibi gördüğünü öne sürerek, Rusya'yı totaliter bir rejimle yönettiğini iddia etti.

İnsan haklarına gerekli önem göstermeyen, demokrasiyi özümsemeyen kişilerin devletlerin karar merciinde olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu dile getiren Seyit Ahmet Gültekin, "Rusya'nın başında bulunan Devlet Başkanı Putin, kendisini Çar gibi görmektedir. Eski KGB şeflerinin alışkanlıklarını devam ettirmektedir.

Reklam
Reklam

Rusya'yı totaliter bir rejimle yönetmektedir. Rusya Federasyonu günümüzde hala sömürgeciliği milli politika yapan ve soykırımı devlet politikası yapan ender devletlerden birisidir" dedi.

Rusya'dan Türkiye'ye ulaşan enerji kaynağının her iki ülkenin yararına olduğunu düşündüklerini ifade eden Gültekin, "Ama tüm bunlara rağmen Rusya'ya insan haklarını çiğneme, görmezlikten gelme, küçümseme, demokrasiyi hiçe sayma hakkını ve yetkisini vermez. Savaşta olsa bile uluslararası kurallara uyulması gerekmektedir. Bu pervasız tutum Rusya ve Kafkasya halkına acı vermektedir" diye konuştu.