Kafkaslardan ‘dostluk Ve Kardeşlik Gecesi’

Kuruluşunun 43.’üncü yıl dönümünü kutlayan Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ‘Dostluk ve Kardeşlik Gecesi’...

Kuruluşunun 43.’üncü yıl dönümünü kutlayan Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ‘Dostluk ve Kardeşlik Gecesi’ düzenledi.

Mersin Kültür Merkezi’nde yapılan geceye, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Toroslar Belediye Başkan Vekili Saffet Sucu, Kafkas Kültür Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Yönetim Kurulu üyesi Bekir Sami Yavuz, Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Burcu ve çok sayıda Kafkas kökenli vatandaş katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Burcu, birlik ve beraberliği sağlamak adına geceye katkı ve emek verenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Burcu, soykırıma uğrayarak sürgün edilmiş Kafkas halklarının, kültürel mirasına sahip çıkması adına büyük mücadeleler verdiğini belirterek, “Bu amaçla derneğimiz pek çok etkinliğe imza atıyor. Bu sayede dayanışma ve kaynaşma sağlıyoruz. Bugünkü etkinliğimizde de salonun tamamı dolu olmasından dolayı üyelerimize de çok teşekkür ediyoruz. Dernek çalışmalarına çocuklarını gönderen, ailelere ise ayrıca teşekkür ediyorum. Bu gurur sizin gururunuzdur. Mersin’de derneğimizin düzenlediği etkinlikler içerisinde Kültür Merkezi ilk defa dolmuştur. Bu da gösteriyor ki doğru yoldayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gece, Kayseri’den gelen Zezemize Müzik Gurubu’nun çaldığı ve seslendirdiği yerel şarkılar ile renklendi. Grubun performansının Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği bünyesindeki Mezdeug Büyükler ve Mezdeug Minikler Ekiplerinin gösterileri ile birleşmesi ise güzel görüntüler oluşturdu. İzleyicilerden büyük beğeni kazanan gösteriler, dakikalarca alkışlandı. Gecenin sonunda katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya da bir plaket verildi. Plaketi Tuna adına geceye katılan Toroslar Belediye Başkan Vekili Saffet Sucu aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: