Kaged Üçüncü Çocuk Evini Kazandırıyor

Kadın Gelişim ve Kültür Derneği (KAGED), daha önce yetiştirme yurdunda kalan kız çocukların sosyal hayata...

Kadın Gelişim ve Kültür Derneği (KAGED), daha önce yetiştirme yurdunda kalan kız çocukların sosyal hayata daha çabuk adapte olmaları ve kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlamak amacıyla kurduğu iki çocuk evine bir yenisini daha ekliyor.

Üçüncü çocuk evi yararına Richmond Otel'de düzenlenen iftar yemeğini Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, çocuk evlerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen önemli bir sistem olduğunu söyleyerek, “Bu sisteme, Türkiye’ye model olarak KAGED tarafından ilk desteğin verilmesi bize ayrı bir onur veriyor. Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuk evi kurma konusunda yeterli ödeneğe sahip. Ancak biz ne yaparsak yapalım insanlar bu işin içerisinde değilse, toplum bu işe sahip çıkmıyorsa başarılı olmak mümkün değil. Denizli’nin diğer şehirlerden gururla ayırt ettiğimiz farkı, insanının kendi sorunlarına sahip çıkmasıdır. KAGED yöneticilerini yürekten kutluyorum. KAGED özellikle toplumumuzun ana unsurlarından olan, hepimiz için kutsal olan kadınlarımızı topluma katarak, onları girişimci yaparak toplumun içine katan bu organizasyonu ve bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Demir’in konuşmasının ardından, çocuk evine destekte bulunan kişiler ile sponsor firma temsilcilerine plaket verildi. Gece, sanatçı Bedirhan Gökçe’nin muhteşem konseri ile sona erdi.

Denizli’deki başarılı iş kadınlarının oluşturduğu KAGED, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile birlikte Denizli’de ilk çocuk evini açan sivil toplum kuruluşu özelliğini taşırken, üçüncü çocuk evinin önümüzdeki aylarda açılmasının planlandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: