KAGİDER Başkanı Türktan: 

MERSİN (AA) - Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Gülden Türktan,  "Kadınlarımızın, 'yapamazsın, edemezsin, ne gerek var' gibi söylemlere kulağını tıkaması gerekiyor.

MERSİN Başkanı Gülden Türktan, "Kadınlarımızın, 'yapamazsın, edemezsin, ne gerek var' gibi söylemlere kulağını tıkaması gerekiyor. Ancak bu sayede kadının iş gücündeki oranı artar, daha zengin ve sürdürülebilir ülke olabiliriz" dedi. ​Türktan, derneğin, Garanti Bankası ile Mersin'de bir otelde düzenlediği 25. Kadın Girişimci Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kadın girişimci yapısıyla ilgili bilgi verdi. Türkiye'deki kadın girişimci oranlarına bakıldığında iç açıcı tablo göremediklerini belirten ​Türktan, şöyle devam etti: "Kadınlarımızın, 'yapamazsın, edemezsin, ne gerek var' gibi söylemlere kulağını tıkaması gerekiyor. Ancak bu sayede kadının iş gücündeki oranı artar, daha zengin ve sürdürülebilir bir ülke olabiliriz. Kadının iş yaşamında daha aktif rol alması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadının doğurganlığı son derece saygın bir konu. Biz de saygı duyuyoruz. Kadın, çalışmak istiyorsa çalışsın, doğurmak istiyorsa doğursun. Kadının yanında durarak, çalışmak istediği an ona iş imkanı yaratan bir ülke olmak zorundayız." Garanti Bankası KOBİ Pazarlama İş Geliştirme ve Proje Yönetimi Yöneticisi Selin Öz de önümüzdeki süreçte çok sayıda kadının iş hayatına entegre olmasını beklediklerini kaydetti. Yakın gelecekte kadınların ekonomiye katkısının daha da artacağını tahmin ettiğini belirten Öz, şunları söyledi: "Türkiye'de 18-69 yaş arasındaki insanların iş yaşamına başlama oranı erkeklerde yüzde 17, kadınlarda ise yalnızca yüzde 7. Kadın girişimci sayısının hızla artmasına ihtiyaç var. Bunun için ihtiyaçlarına çözüm sunulması gerektiği inancıyla 2006'dan bu yana girişimci kadınları ayrı bir segment olarak değerlendiriyoruz. Bunu Türkiye'de yapan ilk özel bankayız. Kadın girişimcilere özel finansman desteği sunuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: