Kağıthane’de Dünya barışı için halay çekildi

Farklı coğrafyaların folklor ekipleri 5 ‘inci Kağıthane Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nde barış için halay çekti.

Farklı coğrafyaların folklor ekipleri 5 ‘inci Kağıthane Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nde yeteneklerini sergiledikten sonra barış için halay çekti.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Kağıthane AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, STK başkan ve yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, Kağıthaneliler festivalde yer aldılar.

Roma, Bizans ve Osmanlılar zamanında spor, eğitim, mesire ve eğlence gibi etkinliklerin vazgeçilmez buluşma noktası olan Kağıthane, halk oyunları festivaliyle dünya uluslarını buluşturdu. Rusya, Ukrayna, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya ve ülkemizin halk oyunları ekiplerinin geleneksel gösterileriyle kültürel bağlar kenetlenirken, şarkılar her dilden söylendi.

Reklam
Reklam

Renkli görüntülere sahne olan festivalde konuşan Başkan Kılıç, “Komşu ülkelerden gelen misafirlerimizi Kağıthane’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Halk Oyunları Festivalimizin bu yıl 5’incini gerçekleştirdik. Her yıl farklı kültürlerin folklorik değerleriyle buluştuğumuz bu günde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmasında İstanbul’un dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Kaymakam Varıcıer, “Dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul’a gelen halk oyunları ekiplerine hoş geldiniz diyorum. Dünyanın en güzel şehirlerinden birinde düzenlenen böyle bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hasbahçe Mesire Alanı’nından yürüyerek festival alanındaki yerlerini alan 10 ülkenin halk oyunları ekipleri, oluşturdukları renkli görüntülerle Kağıthanelilerin ilgisini çekti. Birbirinden güzel gösterileri yerel müzikler eşliğinde sergileyen ekipler izleyicilerden tam not aldı.

Barış için atılan adımların kültürel müziklerle ahengine tanık olan Kağıthaneliler farklı dillerin aynı tercümede kardeşce dansında yer aldı .

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: