Kağıthane’de iftar coşkusu Çağlayan Mahallesindeydi

Kağıthane'nin 20 ayrı noktasında gerçekleştirilecek olan iftar programlarının 7.si Çağlayan Mahallesi’nde Cami Sokak’ta yapıldı.

Her yaş gurubundan yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftara Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Ak Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, Ak Parti Kağıthane İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şaban Demirel, Belediye Meclis Üyeleri, oda ve dernek başkanları ile Çağlayan Mahalle Muhtarı Ali Çelik katıldı.

Geleneksel çocuk oyunları ve eğlenceleri ile başlayan programda, özellikle çocuklar gönüllerince eğlenirken iftar öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu ve hep birlikte dualar yapıldı.

Reklam
Reklam

Kağıthane’de bulunmaktan, böyle bir ortamda iftarını açmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, “Bereketin adı olan Ramazan ayında insanlar paylaşmayı öğreniyor. Özellikle son yıllarda artan sokak iftarlarımızda insanların yüzündeki o sevinci, mutluluğu görüyoruz. Bugün de öyle oldu. Bu güzel sofrayı hazırlarlayan belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İftar için masalara oturan Kağıthanelileri tek tek selamlayan Başkan Kılıç, Ramazan ayının şefkat, merhamet ve paylaşma ayı olduğunu hatırlatarak, “Ramazan bereketin hoşgörünün birlik ve beraberliğin adıdır. Bu mübarek zamanlarda 500 bin kişilik ailemizle bir olmaya, beraber olmaya devam ediyoruz. Bu bereket ve hoşgörünün Çağlayanımızdan, Kağıthanemizden ve ülkemizden eksik olmamasını diliyoruz” dedi.

Ezanın okunmasıyla birlikte Çağlayan Mahalle sakinleri çorba, taskebabı, pilav, tatlı, hurma, meyve suyu, ekmek ve sudan oluşan iftar menüsüyle oruçlarını açtılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: