Kağızman Gençlik Derneği köylerde sünnet yapıyor

Kağızman Gençlik Derneği köylerde sünnet yapıyor

2005 tarihinden itibaren Kağızman ilçesinde aktif olarak faaliyetler sürdüren Kağızman Gençlik Derneği, geleneksel hale getirdiği iftar çadırlarının ardından yine geleneksel olarak birkaç yıldır ilçe merkez ve köylerinde toplu sünnet yaptırmaya devam ediyor.

Dernek Başkanı Sedat Toper, yaptığı hizmetleri şöyle anlattı: Ben yaklaşık 10 yıla yakındır ilçe halkına sosyal olarak türlü hizmetler vermekteyim. Benim öncülüğümde gelişen bu hizmetler aynı zamanda dernek üyelerimin de desteği ile gün geçtikçe büyümektedir. Biz dernek olarak Kağızmanlı ve Kağızmanlı olmayan işadamlarımızdan yardımlar alıyoruz bu yardımları fakir fukaraya yönlendirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 8 yıldır her yıl olmak üzere iftar çadırı kurmaktayız. Sünnet törenlerini ise dördüncü yıla taşıdık.

Reklam
Reklam

Dernek olarak bu yıl köylerde ve merkezde bir çok sünnet yaptırdık. Bu faaliyetimiz yine devam etiyor. Yaklaşık dört yıl içinde 900 civarında sünnet gerçekleştik. İşadamlarımızın destekleri de sürüyor. Bu destek ile yine sünnete başlıyoruz. 300 civarında çocuğu sünnet ettirereceğiz. Sünnet günlerimiz hafta içerisinde Cuma günü olarak belirleniyor. Sünnet edilen çocuklar üç gün içinde ayaklanıyorlar.

Kağızman Gençlik Derneği’ne geçmişten günümüze kadar destek vererek parasal yardımda ve manevi yardımda bulunan herkese, Kağızmanlı ve Kağızmanlı olmayan işadamlarına sonsuz teşekkürler ediyorum. Dernek hizmetlerinin devam etmesi için de onların yardımlarını bekliyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz