Kağızman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yılsonu sergisi açıldı

Kars Kağızman İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı Yıl Sonu Sergisi açıldı.

Kars Kağızman İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı Yıl Sonu Sergisi açıldı.

Açılışa Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Kağızman İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Murat Evren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Parlar,Kağızman Sosyal yardımlaşma Müdürü Hasan Ceylan,Kağızman ilçe müftüsü Yakup Belen, Kağızman İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Bayşar, Kurum ve Kuruluş Amirleri, kursiyerler, kurs hocaları ve halk katıldı.

Sergi programı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Reklam
Reklam

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yüce burada yaptığı konuşmada, “2012–2013 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde kurslarımıza devam eden yetişkin kursiyerlerimizin el emeği ve göz nuru ile yaptıkları ürünleri sizlerin takdirinize sunmak ve aynı zamanda mesleki eğitim imkânlarından yararlanamayan tüm yetişkinlerimizin de gelecek yıllarda açılacak olan yeni mesleki kurslara teşviklerini sağlamak amacıyla sergimizi açmış bulunmaktayız. Bütün gençlerimize kendilerini yenileme, kendilerini geliştirme ve iş olanağı sağlama açısından kurslar açmaktayız. Halk Eğitimin bütün kurslarına katılan kursiyerlere olanaklar sağlamaktayız. Okuma yazma kursları açarak belgeler vermekteyiz. Bu sayede eğitimden nasibini alma gün geçtikçe devam ediyor. En ücra köye kadar eğitimi götürmeye çalışıyoruz. Bakanlığımız engelli eğitimine de önem veriyor. Halk Eğitim Merkezi olarak bu kuruma gelemeyenleri evine kadar gidip eğitme çabası gösteriyoruz Kaymakamımız olmak üzere Köylere Köylere Hizmet Götürme Birliği her türlü kolaylığı ve hizmeti sağlamaktadır. . Bu nedenle bizlere maddi ve manavi desteklerini esirgemeyen Başta Sayın Kaymakamımız sayın Şuayib Gürsoy’a Sergi açılışında her yıl olduğu gibi bu yılda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Alkan’a eğitim camiası olarak şükranlarımızı sunuyoruz teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Gürsoy, Kurum Amirleri tarafından kurs hocalarının teşekkür belgeleri verildi.

Ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları hazırladığı halkoyun ekibi davul zurna eşliğinde yöre oyunlarından örnekler sundu. Daha sonra sergi açılışına geçildi.

Sergide Özellikle engelli ressam Şahmettin Tepe’nin birbirinden güzel panoları görenleri şaşkınlılarını gideremedi ayrıca,bir birinden leziz olan ve Halk Eğitimi Merkezi personelleri tarafından sıcak sıcak pişirilen gözleme ve ayranlar gelen davetlilere dağıtıldı,Halk Eğitimi sergisinde Süslemeli Sandıklar, Vazolar, Testiler, Aynalar, perdeler, masa örtüleri, yatak örtüleri, yastık örtüleri, panolar desenli tepsiler, boyalı süs kabakları, köşe yastıkları, boncuk işleri, kapı süsleri, örgüler desenli havlular ve diğerleri sergiyi gezenleri adeta büyüledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: