Kağızman'da kapama meyve bahçesi kuruldu

Kağızman'da Kapama Meyve Bahçesi kuruldu.

Kağızman’da 2010 yılında Kağızman Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ( SYDV ) Başkanlığı finansörlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Taner Gül tarafından hazırlanıp kurulan gelir seviyesi düşük 61 çiftçi ailesine yönelik kapama yarı bodur elma bahçeleri oluşturuldu.

1 yıllık olmasına rağmen bahçelerin yüzde 100’ü verim dönemine geçti. Projenin asıl Mimarı olan Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy sayesinde birçok projeye Ziraat Mühendisi Taner Gül imza attı. 126 bin TL’ye mal olan 20 bin adet elma fidanı, 12 yıl boyunca geri faizsiz ödenecek.

Reklam
Reklam

Oluşturulan 61 adet bahçe 305 dekar alan üzerinde kurulu olup, Tarımsal desteklemelerden 91 bin 500 TL hibe desteği alan çiftçiler, 4. yıl itibarıyla bir adet fidandan 50-55 Kg elma alacaklar. Kapama meyve bahçesi ilçede kurulan ilk bahçe unvanını da taşıyor. Ali Çelik.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz