Kağızman'da Kaysı bahçeleri kuruyor

Kağızman'da susuzluk nedeniyle Kaysı bahçeleri kuruyor.

Kayısı bahçeleri neden kuruyor?

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde yaşanan susuzluk nedeniyle Kaysı bahçeleri kurumaya başladı.

Kayısı üreticileri, sulama su sıkıntısından dolayı Kayısı bahçelerini kaldırıp, suyu olan başka yerlere göç ediyor.

Bölgede susuzluk nedeniyle şimdiye kadar 100 adet Kayısı ağacı kuruduğunu belirten vatandaşlar, “Çiftçilerin yer altında çıkardıkları artezyen kuyularıyla kendilerine ait ağaçları kurtarıyor. Ancak Kağızman’da mevcut su kuyularının olması nedeniyle ilgisizlikten bahçeler kuruması üzerine daha önceden su kuyuları yoktu ama yine sularımız yeterliydi şimdi sulama su kanalları olmasına rağmen yinede bahçelerimiz kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı,uzun elması teşvik programlarına alınmadı. Çiftçilerimizin sıkıntıya düşmemesi için devletin Kağızman uzun elmasını en azından Kağızman’a sulama suyu gelene kadar koruma altına almasını istiyoruz” dediler.

Reklam
Reklam

Kağızman ilçesinde özellikle bu aylarda suya çok ihtiyacı olmasına rağman hala bahçelerimize bir kerz dahi su veremedik haziran aylına gelmemize rağmen bahçelerimiz su yüzü göremedi, sulama su sıkıntısı çektikleri hala bu aylarda kanallardan su gelmediği, sucuların dikkatli bakmadıkları muhtarın ise hiç ilgilenmediğinden dolayı bahçeler kuruma noktasına geldi.bu aylarda bahçeye su verilmezse ne mahsul alabilecekler nede ağaçlarını kurtarabilecekler.Meyvecilikle geçinen Kağızmanlılar şimdiden kara düşünmeye başladı yetkililerden yardım istiyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: