Kağızman’da sağanak yağmur sele dönüştü

Kağızman’da sağanak yağmur sele dönüştü

Kars’ın Kağızman ilçesinde etkili olan sağanak yağmur sele dönüştü. İlçeyi Erzurum, Kars ve Iğdır’a bağlayan karayolu bir süre trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açabilmek için büyük çaba harcadı. Yolda yaklaşık 30 dakika uzun araç kuyrukları oluştu. Yağmur nedeniyle Aras nehrinin bazı bölümlerinde de taşmalar oldu ve araziler su altında kaldı.

Kağızman’da aniden başlayan sağanak yağmur ilçe merkezinde de bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Yanlarında şemsiye ve yağmurluk bulunmayan bazı vatandaşlar, çatı altlarında yağıştan korunmayı çalıştı. Yağmur nedeniyle logarlar taştı. Yağmurda ilerlemekte güçlük çeken araçlar trafiğin tıkanmasına neden oldu. Bazı caddelerde ise su birikintileri oluştu.

Reklam
Reklam

Kağızman’ın Kesik Köprü ve Toprakkale Mahallesine düşen dolu ise meyve ağaçlarının dallarının kırılmasına ve meyvelerin dökülmesine neden oldu.

Ayrıca, Kağızman Kötek mevkii ve Kağızman Kars karayoluna yaklaşık 10 santim dolu yağdı. Dolu nedeniyle sürücüler araçlarını bir süre hareket ettiremedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: