Kağızmanlılardan myo öğrencilerine destek

Kağızman’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları, ilçe esnafından öğrencilere destek yağdı.

Kağızman’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları, ilçe esnafından bazılar ve mahalle muhtarları Kağızman Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret ederek yüksekokul ve öğrencilere ellerinden gelen tüm destekleri vereceklerini bildirdiler. Öğrencilerini Kağızman’a gönderen anne ve babalara seslenerek: Sizin evlatlarınız bizlerin evlatlarıdır şeklinde açıklama yaptılar.

Kızılay, Ticaret Odası, Kağızman Genç İşadamları Derneği, Kağızman Spor ve Gençlik Derneği, Şahindere Mahallesi, Bayam Mahallesi, Toprakkale Mahallesi, Yukarı ve Aşağı Kümbet mahalle muhtarları, Yerel basın temsilcileri ve bazı iş adamları farklı zamanlarda Kağızman Meslek Yüksekokuluna yaptıkları ziyaretlerde bulundular.

Reklam
Reklam

Üniversitelerin ulusal ve yerel anlamda büyük öneme sahip olduğunun altını çizen temsilciler; “Üniversiteler bir yandan gençlerimizi daha donanımlı birer birey olarak yetişmelerine katkı sağlayarak toplumun ihtiyaç duyduğu nitelikli insan potansiyelini sağlayan kurumlar olmaları üniversitelerin önemli olmalarının başlıca sebebidir. Üniversitelerin bizler açısından bir diğer önemi de, yerel anlamda bulundukları yerlere kültürel, ekonomik ve sosyal katkılarıdır.

Mahalle muhtarları ise; bizim çocuklarımız gençlerimizde Kağızman’ın gençleri de diğer şehirlerde bulunan üniversitelerde okuyorlar. Nasıl ki bizler kendi evlatlarımızın başka yerlerde okurken rahat etmelerini istiyorsak, şimdi burada Kağızman da dışarıdan okumaya gelen gençlerede biz rahat etmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Bizim Kağızmanlılar olarak öğrencilerimize bakış açımız budur. Çocuklarını Kağızman’a okumaya gönderen anneler babalar bilsinler ki çocukları bizlere birer emanet ve bizlerin misafiridir.

Reklam
Reklam

Tabi ki mutlaka bazı aksaklıklar olacaktır. Gençler ailelerinin yanındayken de bazı sorunlar yaşıyorlar bunlar olası durumlar. Ama biz meslek yüksekokulu öğrencilerinin Kağızman’da rahat, güvenli ve mutlu bir yaşam sürdürmeleri için elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz ve ne görev düşerse yapmaya hazırız”.

Kağızman Meslek Yüksekokulu Yönetimide Kağızmanlıların üniversitemize, yüksekokulumuza, öğrencilerimize verdikleri bu destek bizleri son derece mutlu etti ve moral verdi. Elbette ki aksaklıklar olacaktır bu olağan bir durum bizlerde de, öğrencimizde de aksaklıklar olabilir sonuçta hepimiz insanız. Ama Kağızman’ın bir bütün olarak bizlere bu şekilde bakmaları bizleri sevindirdi. Bizlerde öğrencilerimizle daha yakın olabilmek onların sadece okulla ilgili değil, okul dışındaki sorunları-isteklerini hocalarına okul yönetimine rahatlıkla istedikleri saatte aktarabilmeleri için danışmanlık sistemin daha etkinleştirdik, kendilerinin bizlere rahatlıkla ulaşabilecekleri iletişim adreslerini duyuruyoruz duyurmaya devam ediyoruz. Ayrıca birebir kendileriyle ilgilenmeye çalışıyoruz ve bundan sonra bu uygulamayı daha etkin olarak devam ettireceğiz. Bu anlamda hem Kağızman halkı hem de Kağızman’daki kamu kurumları ile de işbirliği içerisindeyiz onlarda öğrencilerimizin mutluluk ve huzuru için bize her konuda destek vereceklerini karşılıklı görüşmelerimizde dile getiriyorlar. Gazetekars.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz