Kahire Yolcuları Elazığ'da!

Kahire’ye doğru yürüyüş başlatan ikili, Elazığ’a ulaştı.

Filistin’de yaşananlara kamuoyu oluşturmak, Gazze’ye yapılan hava saldırılarını engellemek amacıyla 26 Ağustos’ta İstanbul’dan Kahire’ye doğru yola çıkan Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Genel Başkanı Genel Başkanı Selamettin Tellioğlu ve Mustafa Kılıç, Elazığ’a ulaştılar.

Otomobilleriyle İstanbul, Yozgat, Sivas, Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa güzergahından Kahire’ye gitmek için ‘Dünya Barış ve Dostluk Yürüyüşü’ başlatan Tellioğlu ve arkadaşı; Elazığ PTT meydanında mola vererek basın açıklaması yaptılar.

Reklam
Reklam

Yanlarında taşıdıkları pankartları açtıktan sonra bir açıklama yapan Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Genel Başkanı Genel Başkanı Selamettin Tellioğlu; “Dünyada iki büyük felaketi önlemek amacıyla İstanbul’dan Kahire’ye ‘Dünya Barış ve Dostluk Yürüyüşü’ adı altında bir yürüyüş başlattık. Dolaştığımız vilayetler arasında şu anda 12’nci vilayetimizdeyiz. Buradan Diyarbakır’a oradan da Mardin’e geçeceğiz. Mardin’den geri dönmemiz icap etti. Biz karadan gidecektik. NATO toplantısından şöyle bir karar bekliyorduk; ateşkes 24 saat içinde bütün dünyada sağlanmalı ve taraflar bir noktada toplanıp orada barışçıl bir çözümle dünya meseleleri halledilmeli diye bir karar çıkmalıydı. Bunu yapmadılar, orada bomba atanlar gibi bunlar da onlara bomba atmaya devam ettiler. O karar çıktı, bu bizim için üzücü bir karar. Bunun için İstanbul’a dönüp oradan hava yoluyla Kahire’ye geçeceğiz. Kahire’deki insanlık dramını normale döndürmek için yapacağımız teklifi buradan açıklıyorum dünyaya. Bu teklif Sisi ve ekibine şu anda Mısır ve halkı ümmetin gönlünde hapistir. Sizin hapishanelerinizde de bir kısım seçilmiş Müslümanlar hapistir. Onları çıkarmanız halinde ümmetin gönlünden sizin ve Mısır’ın hapsi kalkmış olacak ve yeniden Mısır gönlüne taht kurmuş olacak. Mısır bölgenin en önemli devletlerinden biridir. Bunun için orada insanların kendi seçtikleriyle yönetilmesini hak eden bir millettir onlar. Bunu bütün dünya tescil etmeli, takip etmeli ve desteklemelidir. Bunu desteklemeyenler, ihtilallere destek verenlerin insanlıktan, demokrasiden söz etmeye hakları yoktur. Biz bunu anlatacağız orada ve sadece bunun için gidiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Mustafa Kılıç ise; “Bu yürüyüşe katkıda bulunmak için katıldım. 26 Ağustos 2014 saat: 12.00’de Haydarpaşa’dan Kahire’ye gitmek üzere yola çıktık. Elazığ da 12’nci vilayetimiz. Halkın duyarlılığını kazanması için Atatürk’ümüzün meşhur bir sözü vardır; ‘Yurtta sulh cihanda sulh’. Bunu uygulatmak ve halkın buna dikkatini çekmek için bu yürüyüşe katıldım.” şeklinde konuştu.

İkili, basın açıklamasının ardından Diyarbakır’a doğru yola çıktılar.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: