Kahraman: Çocuklar sorumluluk sahibi olursa toplum sağlıklı olur

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, yarınların teminatı çocuklara her zaman önem verilmesi gerektiğini belirterek, çocukların sorumluluk...

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, yarınların teminatı çocuklara her zaman önem verilmesi gerektiğini belirterek, çocukların sorumluluk sahibi birer fert haline getirilmesini istedi. Kahraman, "Çocuklar gülerse toplum güler, çocuklar sorumluluk sahibi olarak yetişirse, toplum sağlıklı olur.” dedi.
Karaman İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Merkezi’nce düzenlenen sünnet merasiminde konuşan Vali Kahraman, düzenlenen programın sosyal hizmetler alanında toplumla bütünleşmenin ve dayanışmanın bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.
"Çocuklarımızın yüzünü güldürmek, onları topluma kazandırmak ve ailelerin mutluluğunu paylaşmak bizleri mutlu etmektedir." diyen Karaman, "Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza, her zaman önem vermemiz gerekmekte. Sevgi ortamında, sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirmek, ebeveynlerin temel hedefi olmalı. Çocuklar gülerse toplum güler, çocuklar sorumluluk sahibi olarak yetişirse, toplum sağlıklı olur.” dedi.
Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesinin önemine inandıklarını dile getiren Vali Kahraman, “Sosyal devlet; toplumun huzuru, millî dayanışma, ferdin huzur ve refahını gerçekleştiren ve teminat altına alan, kişi ve toplum arasında denge kuran, güçsüzleri güçlüler karşısında koruyarak gerçek eşitliği, yani sosyal adaleti ve toplumsal dengeyi sağlamakla yükümlü devlet demektir. Bu çerçevede ilimizde özürlü hizmetlerinden, yaşlı hizmetlerine, çocuk hizmetlerinden, gençlik hizmetlerine, sosyal hizmetler alanında gelişmiş ülkelerde ki sağlanan hizmetlerin seviyesine gelinmiş, hatta bazı alanlarda daha üst seviyelere ulaşılmıştır.“ diye konuştu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız, Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hulusi Öztürk, daire müdürleri, sünnet olan çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldığı programda mahallelerden tespit edilen 27 çocuk ve çocuk yuvasında kalan 7 çocuğun sünnetleri yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz